REKLAMI GEÇ

Çetindaş: “İstiklal Marşı Bir Yol Haritasıdır”

Çetindaş: “İstiklal Marşı Bir Yol Haritasıdır”

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü nedeniyle konferans düzenledi. Konferans konuşmacısı Doç. Dr. Dilek Çetindaş, İstiklal Marşı’nın bir yol haritası olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2019 Perşembe, 11:13

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda “Gençlik İnşasından Millet İnşasına Mehmet Akif Ersoy” adlı konferans düzenlendi. Konferansa Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul İşler başta olmak üzere öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenciler katıldı.

Konuşmasına Mart ayının Türk Milleti için İstiklal Marşı’nın kabulü ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü olması sebebiyle önem arz ettiğine değinerek başlayan Doç. Dr. Çetindaş, Milli Mücadeleden yeni bir Türk Devleti’nin inşasına giden süreçte Mehmet Akif’in önemli isimlerden biri olduğunu belirtti. Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele Dönemi’nde yazdığı şiirler, yaptığı meydan konuşmaları ve Cuma Hutbeleri ile halkın bu kurtuluş hareketine destek vermesinde büyük rol oynadığının altını çizen Doç. Dr. Çetindaş, bizzat tarihe tanıklık etmiş biri olarak İstiklal Marşı’nın kaleme almasından önce de Akif’in şiirlerinde halkı kurtuluşu için cesaretlendirdiğine değindi.

İstiklal Marşı’nın sadece üç günde yazılmış bir şiir olmadığını söyleyen Doç. Dr. Dilek Çetindaş, Mehmet Akif Ersoy’un Safahat ve birçok şiirinin İstiklal Marşı’nın temelini oluşturduğunu dile getirdi. Milli birlik ve beraberliğinizin ilelebet sağlanmasında Mehmet Akif’i okumak ve anlamanın oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Çetindaş, konuşmasını yine Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu Millet’e bir daha İstiklal Marşı Yazdırmasın” cümlesi ile tamamladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı