REKLAMI GEÇ

Çocuk istismarı için hazırlanan rehber kitabı tanıtıldı

Çocuk istismarı için hazırlanan rehber kitabı tanıtıldı

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Merkezefendi Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından; ihmal ve istismar konusundaki farkındalık ve bilgi düzeylerinin artırılması amacıyla hazırlanan “Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme ve Doğru Müdahale İçin Rehber Kitap”ın tanıtımı yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2019 Salı, 16:30

Merkezefendi Servergazi İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilen kitap tanıtım programına; Vali Hasan Karahan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İlçe Milli Müdürlükleri yöneticileri, kitabı hazırlayan komisyon üyeleri ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmasında “Biz eğitimciler olarak birbirimizin her zaman tamamlayıcı unsurları olmalıyız. Tecrübelerimizin yanında aynı zamanda öğrenmeye de açık olmalıyız. Eğitim öğretimin sadece belli bir alanına yoğunlaşmıyoruz. 1150 kurumumuz ve 15 bin öğretmenimizle 200 bine yakın öğrencimize eğitim veriyoruz. Milli eğitimimizi en iyi şekilde yüceltmek siz değerli öğretmenlerimizle gerçekleşiyor. Çocuklarımızla ilgili ihmal ve istismar konularının üzerinde yoğunlaşıyoruz. Bizler bunu yaparken özellikle rehber öğretmen arkadaşlarımızın desteğini alıyoruz. Bunu söylerken rehber öğretmenlerimizin ne kadar önemli ve değerli olduğunu belirtmek istiyorum. Öğrencilerimizin her biri rehber öğretmenlerimiz tarafından e-rehberlik modülüne işlenmiş olacak. Benim sizlerden istirhamım böyle güzel bir kitabı sahada uygulamanızdır” dedi.

Vali Hasan Karahan ise konuşmasında “İhmal ve istismarın kaynağında çözümünü sağlamak ve farkındalık yaratmak adına güzel bir çalışma yapıldı. En önemlisi de okullarımızda rehber öğretmenlerimizin duyarlılıkları bizler için çok değerli. Faydalı, açıklayıcı ve pratik bir kitap. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum. Ülke çapında örnek bir eser ortaya çıkmış” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı