REKLAMI GEÇ

Çocuklara, unutulan oyunlar öğretilecek

Çocuklara, unutulan oyunlar öğretilecek

Çocukları internetin zararlarından uzaklaştırmak için Denizli’de anlamlı bir proje hazırlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli Belediyesi ve Kadın Gelişim ve Kültür Derneği tarafından hazırlanan proje ile çocuklara “Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları” öğretilecek.

/ DENİZLİHABER / 29 Nisan 2010 Perşembe, 15:54

Çocuklar, bir zamanlar anne ve babalarının oynadığı; yedi kiremit, yakan top, ip atlama, birdirbir, istop, köşe kapmaca ve mendil kapmaca gibi oyunları öğrenecek. İnternetin zararlarından çocukları uzak tutmak ve unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını yeni nesil çocuklara aşılamak için başlatılan proje kapsamında, Denizli’deki okullarda çocuklara, oyunlar öğretilecek. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök ve KAGED Başkan Yardımcısı İlknur Kara, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri basın toplantısıyla projeyi tanıttı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, günümüzde çocukların eve gidince genellikle hemen bilgisayarın başına oturduğunu veya internet kafede oyun oynadığını söyledi. Unutulmaya yüz tutmuş bazı eski oyunların ise çocukları zekâ ve fiziki yönden geliştirdiğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Oğuz, “Çocuklar bu oyunları oynadıkları takdirde, şiddete yönelik konular hemen hemen sıfıra iniyor. Bu tür oyunlarla deşarj gerginlik ve sıkıntıyı atıyorlar” dedi.

Belirledikleri oyunların, ilk etapta Kınıklı Basma Sanayi, Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okullarında oynanacağını aktaran Oğuz, “Daha önce de İlköğretim Genel Müdürlüğümüzden bu konuda bir çalışma istendi. CD ortamında, unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı toplayarak sunduk. Bakanlığımızın uygulaması başlamadan, Denizli’de KAGED bize bu talebi getirdi ve hayata geçirmeye karar verdik” dedi.

KAGED Başkan Yardımcısı İlknur Kara da çocukların öğrenim hayatında internetin olmazsa olmaz duruma geldiğini, ancak bilinçsiz kullanımın bağımlılık yaptığını anlattı. Kara, “İnternet, faydadan çok zarar verme aşamasına geldi. Bu konuda yeni bir proje yapmak üzere 6-7 aylık hazırlık süreci başlattık. Uzmanların görüşleri ve farklı projeler de göz önünde bulundurularak hayata geçirmeye karar verdik. Çocukların internette geçirdiği zamanı en aza ininceye, tekrar oyun ortamlarına dönüp sokaklarda onları görünceye kadar bu projenin arkasında olacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı