REKLAMI GEÇ

Danışman öğretmenler eğitimde

Danışman öğretmenler eğitimde

Şubat 2016’da ataması yapılan 30 bin öğretmenden Denizli’de görevlendirilen öğretmene staj dönemleri boyunca danışmanlık yapacak olan öğretmenler seminere alındı. İki gün süren seminerde, 494danışman öğretmene görevleri ve sorumlulukları anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Şubat 2016 Pazartesi, 17:38

Merkezefendi Servergazi İmam Hatip Ortaokulu toplantı salonunda başlayan seminerin açılışına Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Osman Demirgül, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ragıp Çelik, Şube Müdürleri Vedat Balkaya ve Mustafa Vural, Merkezefendi ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile danışman öğretmenler katıldı.

Eğitimin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, en iyi eğitimin nitelikli öğretmenler ile verildiğini belirterek, “Batılı ülkelerde eğitim sisteminden ziyade nitelikli öğretmen seçimi ön plana çıkıyor. İyi bir eğitin verebilmek için nitelikli öğretmenlere ihtiyacımız var. İlimizde görevli 15 bin öğretmenimiz mesleğine layıkıyla yapan insanlardır. Önünde ceket düğmelenecek kişilerdir. Bu ülkenin geleceği olan yavrularımızı en iyi şekilde geliştirebilmek için sizlerin vasıtasıyla eğitim ordusuna yeni dâhil olmuş stajyer öğretmenlerimizi iyi yetiştirmeliyiz. Stajyer öğretmenlerimize 4 aylık süre içerisinde ağabeylik, ablalık yapacaksınız. Bu görev ciddiyet ve önem arz etmektedir. Memleketin geleceği için meslektaşlarımızın yetiştirilmesi ve geliştirilmesi son derece önemlidir” dedi.

ÖĞRETMENLİK PEYGAMBER MESLEĞİ
Öğretmenliğin halk arasında peygamber mesleği olarak anıldığını hatırlatan Oğuz, “Kültürümüzün ve milli değerlerimizin üst nesillere aktarılmasında en önemli unsurlardır. Öğretmenlik sevgi ve aşk işidir. İçinde eğitim sevgisi, öğretmenlik sevgisi olmayan bir kişi bu mesleği icra edemez. İlimize stajyer olarak 4 aylık süreyle görev alacak 494 meslektaşımızı en iyi şekilde yetiştirmek istiyoruz. Önümüzdeki 4 aylık süreçte sizlerin özveri ile stajyer öğretmenlerimizi yetiştireceğine inanıyorum. Her birinizi ayrı ayrı kutluyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Osman Demirgül ise, eğitimin öğretmenler üzerine yoğunlaştığın belirterek, “Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri stajyer öğretmenlik uygulamaları, öğretmen okullarının kurulması, 1999 yılında başlatılan çağdaş öğretmen profili çalışmaları ve 2006 yılındaki öğretmenlerin mesleki yeterliliklerine yönelik çalışmalar hep bu açıdan yapılmıştır. Eğitim insanı şekillendiren, hayatı şekillendiren gelişime ve değişime yön veren süreçtir. Yeni projemiz siz değerli öğretmenlerimize fevkalade görevler ve sorumluluklar yüklemektedir” dedi.

DENEYİMLİ ÖĞRETMENLER GÖREV ALIYOR
Açılış konuşmalarının ardından mesleklerinde; en az 10 yıl öğretmenlik yapmış, ulusal veya uluslararası projelerde görev almış, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım sağlamış, iletişim beceresi ve temsil yeteneği güçlü yönleri ile seçilen danışman öğretmenler üç eğitim formatörü tarafından eğitimler verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı