REKLAMI GEÇ

Demir ailesinin gurur gecesi

Demir ailesinin gurur gecesi

Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Mezuniyet Gecesi’ne hem “vali”, hem “veli” olarak katılan Abdülkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir, oğulları Erkam Demir’in mezuniyet gururunu yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2014 Perşembe, 15:06

Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.

Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen geceye Vali Abdülkadir Demir eşi Nurtaç Demir, Vali Yardımcısı Nihat Kaynar ve eşi Günay Kaynar, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ve eşi Nurşen Görücü, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve eşi Hatice Şennur Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve eşi Nilgün Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve Hediye Tefenlili, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert ve eşi Müge Kocasert, Hayırsever İşadamı Mustafa Kaynak, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile davetliler katıldı.

denizli-vali-abdulkadir-demir-oglu-erkam-demir-mezuniyet-mustafa-kaynak-anadolu-lisesi-ic-4

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan gecede, mezun olan öğrencilerin gösterileri renk kattı.   Gecede mezun olan öğrenciler adına konuşan Vali Abdülkadir Demir’in oğlu Erkam Demir, yaşadığı mutluluğu dile getirerek, “Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. 2013–2014 yılı mezunları olarak diploma törenimizde bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. İnsan hayatı önemli aşamalar üzerine kuruludur. Sırası geldikçe bu evreleri yaşarız. Bugün de lise eğitimimizin bitiş eşiğindeyiz. Her bitiş hüzünlü, her başlangıç heyecanlıdır.denizli-vali-abdulkadir-demir-oglu-erkam-demir-mezuniyet-mustafa-kaynak-anadolu-lisesi-ic-5 Çok sevdiğimiz arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizle geçirdiğimiz güzel günlerimizin bitiyor olması içimizi burkuyor. Bununla beraber sürekli yenilenen hayat bize yeni ve güzel başlangıçları vaat ediyor” dedi.

Ayrıca, şimdiden üniversite hayatının heyecanını hissettiklerini de vurgulayan Erkam Demir,  şunları söyledi: “Önümüzdeki bütün aşamaların, hayatımıza anlam katan Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi yıllarımızdaki gibi güzel ve mutlu geçmesini diliyorum. Çok kıymetli öğretmenlerimiz,  kaliteli bir eğitimin en temel unsuru şüphesiz sizlersiniz. Okulumuza ayak bastığımız günden başlayarak bizlerin eğitimine büyük emekler verdiniz, çabalar gösterdiniz. Bizlere sadece bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarımızı, kendi ayaklarımız üzerinde durmayı başarabilmeyi, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir lise mezunu olarak topluma karşı görevlerimizi öğrettiniz ve bizler için yaşamımız boyunca örnek alacağımız bir model oldunuz. Hepinize katkılarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bir sonun başındayız, tamda bütün bir ömür unutamayacağımız başlangıçların öncesindeki sonda. Hayatımızın belki de en toz pembe 4 yılının sonunda bizim her zaman yanımızda olan ve hakları asla ödenmeyecek değerli ailelerimize de minnet borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle bizlerin yetişmesinde emeği geçenlere, en başta annelerimiz, babalarımız ve öğretmenlerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyor; mezun olan ve olacak tüm arkadaşlarıma hayat boyu başarı ve mutluluklar diliyorum. Yolumuz ve bahtımız açık olsun.”

Daha sonra dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyeleri verildi. Geceye bir protokol üyesi olmaktan öte bir baba ve veli olarak katılmanın heyecanını yaşayan Vali Abdülkadir Demir ise yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencileri kutlayarak kendisinin de özel bir gece yaşadığını söyledi.
denizli-vali-abdulkadir-demir-oglu-erkam-demir-mezuniyet-mustafa-kaynak-anadolu-lisesi-ic-1

Vali Demir şunları söyledi; “Oğlum Erkam, mezun olan öğrencilerimizin arasında. Bugün Vali olarak değil veli olarak konuşacağım. Hakikaten bu şekilde konuşmak çok zormuş. Biz biliyoruz ki bu ülke ve bu şehir çok güzel günler yaşıyor. Ama önümüzde başarmamız gereken çok iş var. Bu işleri başarmanın tek yolu gençlerimizi iyi eğitebilmek. Yönetici olarak birinci önceliğimiz gençlerimizin eğitilmesi. Denizli’de 183 bin öğrencimiz var. 13 bin öğretmenimiz var. Eğitim ordusu dedikleri bu olsa gerek. Biliyoruz ki onları güzel bir gelecek bekliyor. Önümüzdeki hafta sınavlara girecekler. İnanıyorum ki hepsi güzel sonuçlar alacaklar. Çok güzel üniversitelerde okuyacaklar. Ama üniversiteyi bitirmekle iş bitmiyor. Önlerinde rekabetin en acımasız olduğu hayat başlayacak. Onun için bu zamanı çok iyi değerlendirmek zorundalar. Denizli çok şanslı bir şehir. Burada işadamları kazançlarının bir kısmını hayır işine de ayırırlar. Ve bu konuda birinci öncelik okullardır, eğitimdir. Ben burada üç yıldır görev yapıyorum. Sadece 2013 yılında 13 tane protokol imzaladık. 12 Milyon lira hayırseverlerimiz katkıda bulundu. Bu işin esas noktası, maddi değerin çok ötesinde bu işi sahiplenmekte yatıyor.”

Vali Demir’in konuşmasının ardından, öğrenci değişim programı ile Amerika’dan ilimize gelen Amelia Bellows ve Samuel Aslaner, Türkiye’de bir yıl boyunca yaşadıkları deneyimlerini, Türkçe olarak paylaştı. Öğrencilerden babası Türk annesi Amerikalı olan Samuel Aslaner ise misafir kaldığı ailenin yanında öğrendiği zeybek gösterisi ile herkesin gönlünü fethetti.

denizli-vali-abdulkadir-demir-oglu-erkam-demir-mezuniyet-mustafa-kaynak-anadolu-lisesi-ic

Gecede, okul birincisi Tuğba Korukçu’nun yaş kütüğüne plaket çaktıktan sonra bir alt sınıfındaki arkadaşına okul flamasını teslim etti. Mezun olan öğrencilere sınıf öğretmenleri tarafından başarı belgelerinin verilmesinin ardından günün anısına pasta kesildi. Gecenin sonunda ise mezun olan öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini doyasıya yaşadılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı