REKLAMI GEÇ

Çocukları istedi, 300 tiryaki veliden 61’i sigarayı bıraktı

Çocukları istedi, 300 tiryaki veliden 61’i sigarayı bıraktı

Pamukkale’nin Kuşpınar Mahallesi’ndeki Saadet Erikoğlu İlkokulu’nda 6 ay önce “Daha Sağlıklı Yaşam Projesi” hayata geçirildi. Öğrenci velileri form doldurdu, 300 velinin sigara tiryakisi olduğu belirlendi. Velilerin sigarayı bırakması için de öğrenciler seferberlik başlattı. 61 öğrenci velisi evlatlarından aldığı güçle sigaradan kurtuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Nisan 2017 Cuma, 10:25

925 öğrencinin eğitim aldığı Saadet Erikoğlu İlkokulu’nda 61 öğrenci velisinin sigarayı bırakmasının mutluluğu yaşanıyor.

Saadet Erikoğlu İlkokulunda “Daha Sağlıklı Bir Yaşam Projesi” 6 ay önce başlatıldı. Projenin yürütücülüğünü ise, öğrenciler üstlendi. Önce, sigara tiryakisi veliler belirlendi. 300’ün üzerinde öğrenci velisinin tiryaki olduğu saptandı. Ardından da düğmeye basıldı.

Velilerini yakın markaja alan minikler, onların sigarayı bırakması için seferberlik başlattı. 6 ay içinde de 61 öğrenci velisi sigarayı bıraktı. Sigarayı bırakan öğrenci velileri için okul da ödül töreni düzenlendi.

Ödül törenine Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Yeşilay Şube Başkanı Bünyamin Yakar, Okul Müdürü Mehmet Çimen ile öğrenciler ve veliler katıldı.

YA BENDEN YA SİGARADAN VAZGEÇ
20 yıldır sigara tiryakisi olan Emine Ayhan, kızının sayesine sigaradan kurtulduğunu söyleyerek, “Kızım bana ‘Ya benden ya sigaradan vazgeç’ dedi. Çok etkilendim ve tabiki sigarayı bıraktım. Şu anda çok mutluyum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ise, sigara kullanımında özellikle genç nüfusumuzda artış olduğunu söyleyerek, “Sigaraya karşı mücadelede en büyük gücü öğrencilerimizden alıyoruz. Saadet Erikoğlu İlkokulu, sigarayla mücadeledeki çalışmalarıyla diğer okullarımıza da rol model oldu” dedi.

Düzenlenen törende velilerine sigarayı bıraktıran öğrencilere okul idaresi ve Yeşilay tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı