REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş, Yönetici Atama Yönetmeliği’ne mahkemeye taşıyacak

Eğitim-İş, Yönetici Atama Yönetmeliği’ne mahkemeye taşıyacak

Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği’ne tepkiler büyüyor. Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, “Yönetici atama yönetmeliği kabul edilemez” dedi ve dava açacaklarını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2017 Pazartesi, 17:49

Milli Eğitim Bakanlığı okullara müdür yardımcı atamasında da yazılı sınav şartını kaldırdı. Okul müdürlerinde olduğu gibi müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları da mülakata göre atanacaklar. Geçen yıl yazılı sınav puanına göre yapılan müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı atamalarından sonra boş kalan kadrolara MEB personelleri atama beklerken, MEB yazılı sınavla atama dönemini sonlandırdı. 2017 yılı MEB yönetici atama yönetmeliği kapsamında artık müdür yardımcıları sözlü mülakata baz alınarak görevlendirilecekler.

EĞİTİM-İŞ, YÖNETMELİĞE TEPKİLİ
MEB yönetici atama yönetmeliği 2017 Resmi Gazete’de yayımlandı. Eğitim-İş, yönetici görevlendirme yönetmeliğine tepki gösterdi. Sözlü sınavla atanacak yöneticilerin yandaş olacağını söyleyen Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, yayımlanan yönetici görevlendirme yönetmeliğini yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Yönetmeliği, “yönetici görevlendirmelerinde mülakat garabeti” olarak yorumlayan Özbay, sadece mülakatla yapılan atamalarla ilgili Danıştay kararlarını hatırlattı, mülakatın tek kriter olarak alındığı atamaların hukuka dayanmadığını belirtti.

“MEB’İ UYARIYORUZ”
Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Özbay, Milli Eğitim Bakanlığı’nı tekrar uyardıkları belirtildi. FETÖ ile mücadelenin bu şekilde olamayacağını ifade eden, terör örgütleri ile mücadelenin yolunun belli olduğunu anlatan Özbay, MEB yönetici atama usullerinde “bu bizden” anlayışından vazgeçilmesi gerektiğini vurgudı, soruları çaldırmadan liyakati ölçecek yazılı sınavların getirilmesi gerektiği belirtti.
Özbay açıklamasında, MEB yönetici atama yönetmeliği değerlendirmelerinin ayrıntılı olarak ilerleyen günlerde açıklanacağını belirtirken, yönetmeliğe dava açacaklarını vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı