REKLAMI GEÇ

Erasmus+ ve Farabi öğrencilerine PAÜ tanıtıldı

Erasmus+ ve Farabi öğrencilerine PAÜ tanıtıldı

Yeni eğitim öğretim yılında Erasmus+ Öğrenci Değişim Programı ile 32 yabancı, Farabi Öğrenci Değişim Programı ile 50 yerli öğrenci Pamukkale Üniversitesi’nde eğitim görecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2017 Perşembe, 08:38

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında Erasmus+ Uluslararası Öğrenci Değişim Programı ile 26 yabancı öğrenciyi eğitim vermek üzere kabul eden Pamukkale Üniversitesi bu yıl Litvanya’dan 1, Hırvatistan’dan 1, Romanya’dan 8, Güney Kore’den 1, Ukrayna’dan 2, Kırgızistan’dan 1 ve Kazakistan’dan 16 öğrenci olmak üzere toplam 30 öğrenciyi kabul etti. Yeni eğitim öğretim yılında ayrıca, Ekim-Kasım aylarında Erasmus+ stajı ile gelecek 2 öğrenci de PAÜ’de eğitim görecek.

Oryantasyon haftasında PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından gelen öğrenciler için düzenlenen tanışma toplantısında katılan öğrencilere kayıtlarını nasıl yapmaları gerektiği, oturma iznini nasıl alacakları, gerekli dokümanları nasıl hazırlayacakları ve Erasmus+ hareketliliği boyunca kimlerden destek alabilecekleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

PAÜ Farabi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında değişim programı kapsamında gelen yaklaşık 50 öğrenciye üniversite ve kampüs hakkında bilgi verildi.
Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda Farabi Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Emel Sarıtaş’ın Farabi Değişim Programı hakkında genel bilgi vermesinin ardından, Şube Müdürü Nuray Alan son değişikliklerle birlikte Farabi Değişim Programı ile gelen öğrencilerin Farabi eğitim öğretim faaliyeti boyunca yapılması gereken işlemlere ilişkin süreçler hakkında bilgi verdi. 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı’ndan bu yana, ülkemizdeki diğer devlet üniversiteleriyle ve PAÜ arasında imzalanan protokol sayısı arttığını belirten Şube Müdürü Nuray Alan, toplamda 84 farklı üniversite ile protokol yapıldığını sözlerine ekledi. Gerçekleşen bilgilendirme toplantısının sonunda yapılan soru-cevap bölümünde ise gelen öğrencilerin soruları yanıtlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı