REKLAMI GEÇ

‘Flört şiddeti’ gençliğin yeni sorunu

‘Flört şiddeti’ gençliğin yeni sorunu

Pamukkale Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASUAM), Genç Liderler Topluluğu ile birlikte Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda “Flört Şiddeti ve Gençler Üzerindeki Etkisi” konulu bir panel düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2017 Cuma, 15:07

Merkez Müdürü Doç. Dr. Türkan Erdoğan’ın moderatörlüğünü yaptığı panele konuşmacı olarak Sosyolog Gözde Sabancı Işıklı ve Psikolog Fatma Kurt katıldılar.

Genç Liderler Topluluğu Koordinatörü Furkan Şimşek’in teşekkür içerikli bir açılış konuşması yapmasının ardından başlayan panelde ilk konuşmayı yapan Merkez Müdürü Doç. Dr. Türkan Erdoğan, “Flört şiddeti, son yıllarda ülkemizde lise ve üniversite gençliğinin yaşadığı önemli toplumsal sorunlardan biri. KASAUM, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Projesi 2017-2020 Denizli İl Eylem Mücadele Planı çerçevesinde 2017 yılı için birçok faaliyet planlamış durumda. Bu panelimiz, söz konusu faaliyetlerden yalnızca birini oluşturmaktadır. Bu etkinliği önümüzdeki yıllarda gerek merkez kampüste gerekse ilçe meslek yüksekokullarında tekrarlayarak üniversite gençliğinin bu konuda duyarlı olmasını arzu etmekteyiz” açıklamasında bulundu.

Panelistlerden Sosyolog Gözde Sabancı Işıklı yaptığı konuşmada öncelikle şiddetin tanımı, türleri ve uygulanma şekilleri üzerinde durdu. Sonrasında ise daha ayrıntılı olarak flört şiddetinin toplumsal boyutu ve nedenleri hakkında bilgi veren Sosyolog Işıklı, istatistiksel verilerle birlikte konu ile ilgili yapılan araştırmaların bulgularını izleyenlerle paylaştı. Konuşmasının son bölümünde ise açık ya da gizli flört şiddeti mağdurlarının dikkat etmesi gereken hususlar ve şiddetle mücadele yolları hakkında açıklamalarda bulundu.

Psikolog Fatma Kurt ise örnek videolar eşliğinde şiddet döngüsü ve bu döngünün bireye yansıma biçimleri hakkında bilgi verdi. Üniversite öğrencilerinin şiddete maruz kaldıklarında ya da çevrelerinde bu tür bir olaya şahit olduklarında başvurmaları gereken merciiler ve iletişim yollarının neler olduğu konusuna da değinen Psikolog Fatma Kurt, konuşmasının sonunda partner seçimi ya da eş seçiminde dikkat edilecek hususların neler olacağı konusunda da ayrıca bilgi verici açıklamalarda bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı