REKLAMI GEÇ

Gazalcı: ‘Karneyi Kime Vermek Lazım?’

Gazalcı: ‘Karneyi Kime Vermek Lazım?’

Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Tülay Gazalcı, 2016-2017 eğitim öğretim dönemi sonunda yaptığı açıklamada, eğitim sistemini eleştirdi. Gazalcı, eğitimde yapılan en büyük hatanın çocukları karne ve notlarıyla değerlendirmek olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Haziran 2017 Çarşamba, 14:11

Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Tülay Gazalcı, 2016-2017 eğitim öğretim dönemimin son haftasında yaptığı açıklamada, eğitim sistemindeki hataları açıkladı, çözüm yollarını sıraladı.
Eğitimde yapılan en büyük hatanın, başarıyı karne ve notla ölçmek olduğunu kaydeden Gazalcı, “Çocuklardaki başarıyı karnelerinde gördüğümüz notlarla değerlendirmektir. Oysaki her çocuk özeldir. Bireysel özellikleri sadece sayısal veya sadece sözel derslerle sınırlayıp, çocuklara başarılı ve ya başarısız etiketini yapıştırmak, eğitim sistemindeki en büyük hatadır. Bu hata zincirini kırabilmek adına, tam gün olan okullarda, öğlene kadar teorik dersler verilip, sonrasında öğrencinin ilgi ve yeteneklerine göre çalışmalara yönlendirilmelidir. Zekâ ve beden açısından gelişime en açık olunan yılları, tam gün tahta sıra üzerinde bir sınıfa bağımlı hale getirmek, zamanı öldürmekten ve psikolojik olarak sıkıntılı gençlerin devamını sağlanmaktan öteye gitmemektedir. Gençlik enerjisi sınıf sınırlarının dışına taşmalı, mesleki çalışmalarla artıya dönüştürülmelidir. Eline tornavida almamış gençler, üniversite sonrası iş bulamayıp, sanayilerde çırak, restoranlarda garson ve daha birçok iş kollarında hiç bilmedikleri alanlarda çalışmak zorundadırlar. Bu durum beraberinde kalitesiz iş ve hayalindeki mesleğe ulaşamamış bir yığın genci getirmektedir. Meslek lisesi adı altında birçok okul mevcut iken, uygulamalardaki eksikliklerden dolayı, bu okullardan mezun olan gençler için herhangi bir artıya dönüşmemektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı