REKLAMI GEÇ

Mesleki Eğitim öğrencilerine Avrupa’da staj

Mesleki Eğitim öğrencilerine Avrupa’da staj

Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğrenci ve öğretmenleri Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında 14 gün süre ile yaptıkları staj çalışması için gittikleri Almanya Dresden’den döndüler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Haziran 2017 Pazar, 09:46

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerini Avrupa dönüşü makamında kabul etti.

Ziyarette Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Ertan Aktaş, Müdür Yardımcısı Ayhan Yıldırım öğrenciler ve öğretmenler “Araç Güvenliği ve Konfor Sistemleri Stajı” proje çalışmaları hakkında Müdür Oğuz’a bilgiler verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmada “Projeye katılan öğrenci ve öğretmenlerimiz Avrupa iş gücü piyasasının zenginleşmesine, gelişmesine ve bütünleşmesine katkı sağlayacaktır. Öğrenci ve öğretmenlerimiz ile proje ortaklarının yurt dışı işbirliği ve iletişim kabiliyetleri artmıştır. Bu kabiliyetler önümüzdeki zamanlarda farklı kültürel, sosyal ve ticari etkileşimlerin gelişmesine yardımcı olacaktır. Proje sonunda alınan sertifika öğrenci ve öğretmenlerimizin bu konudaki yeterliliğini göstermektedir. İstihdam edilmelerinde uluslararası geçerliliği olan bir belge niteliğindedir”

Proje kapsamında; Almanya Dresden’de Volkswagen Golf otomotiv fabrikasına, Trafik Müzesine, Otomotiv müzesine, Dresden Üniversitesinde Araç Güvenliği ile ilgili Araştırma Merkezine ,Meslek Lisesine ve Berlin’de Mercedes-Benz Otomotiv Müzesine teknik gezi düzenlenmiştir. Öğrenci ve öğretmenler hafta sonları da kültürel gezilere katılma fırsatı bulmuşlardır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı