REKLAMI GEÇ

Eğitimcilere “Yalnız Değilsiniz” semineri

Eğitimcilere “Yalnız Değilsiniz” semineri

Engelli Destek Programı (EDES) Yalnız Değilsiniz Projesi eğitimleri başladı. Pamukkale ve Merkezefendi’de görevli okul öncesi öğretmenleri ile müdür ve müdür yardımcılarına yönelik eğitim semineri, Barbaros Kız İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2016 Cumartesi, 09:54

Seminerin açılışına Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, Pamukkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Erdoğan Kavlak ve Down Sendromlular Derneği’nden bir temsilci ile öğretmenler katıldı.

Seminerde eğitimcilere seslenen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Yalnız Değilsiniz Projesi ile 2 yaş altı Down sendromlu bebeklerin 80’inin ailelerine ulaşılmasının hedeflendiğini söyledi.

Oğuz, “Bu projeyle aileye psikolojik destek verilmesi, bebeğin bir an önce erken müdahale yöntemlerine ulaşmasına rehberlik edilmesi, bebeklere erken müdahale yöntemlerinden olan fizik tedavi ve özel eğitime mümkün olan en kısa zamanda başlanması, ulaşılabilen tüm Down sendromlu çocuğu olan ailelere rehberlik ve eğitim hizmeti verilmesi amaçlanmıştır” dedi.

Oğuz’un konuşmasının ardından seminere katılan öğretmenlere; Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Kavlak, Pamukkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Orhan Öksüz ve Pamukkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Ali Tolga Tokdemir tarafından sunum yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı