REKLAMI GEÇ

İşsiz kalmak istemiyorsanız meslek lisesini tercih edin

İşsiz kalmak istemiyorsanız meslek lisesini tercih edin

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle, “Mesleki ve Teknik Liseler Kariyer Günleri” düzenledi. Kariyer Günü’nde öğrencilere, üniversite mezunlarının yüzde 25’inin ancak istediği işe yerleşebildiği, oysa meslek lisesi mezunlarının işinin hazır olduğu anlatıldı, “Meslek liselerini tercih edin” tavsiyesinde bulunuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2017 Cuma, 10:48

Mesleki ve Teknik Liseler Kariyer Günleri’ne Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu, Debak A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Faruk İnceoğlu, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve öğrenciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Ali Abalıoğlu, “1999 yılında kurulan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, kurulduğundan bu yana ulusal kalkınmaya, yöresel gelişime ve kültürel zenginliklerin yaşatılmasına katkıda bulunacak eğitim, kültür, bilim ve sanat alanlarında faaliyetler gerçekleştirmektedir” dedi.

Ali Abalıoğlu, vakfın kuruluş amaçlarından birinin de eğitim konusuyla ilgili olarak bir dizi faaliyetler yapmak olduğunu belirterek, “Çocukların ve gençlerin okuma alışkanlıklarını geliştirmek ve araştırma yapmalarını sağlamak için Vakıf kütüphanesinin kullanılmasını özendirici projeler yapmak, eğitici ve aydınlatıcı konferanslar, söyleşiler ve toplantılar düzenlenmek, gönüllü hocaların desteğiyle ortaöğretim çağındaki öğrencilere yönelik bilim ve sanat alanlarında farkındalık oluşturacak çalışmalar yapmak, başarılı öğrencilere burs vermek gibi faaliyetler yer almaktadır. Bunların yanı sıra vakıf, yurt içi ve yurt dışında çeşitli projeler uygulamakta, kültür-sanat ve mesleki eğitim alanlarında Avrupa Birliği projeleri yürütmektedir. Yerel bazda yürütülen projelerden biri olan, ‘Nitelikli Teknik Güçlü Türkiye Projesi’ 2007 yılından bu yana devam ediyor. Bu proje kapsamında, başarılı mesleki ve teknik lise öğrencileri bursla desteklenmekte, kişisel gelişim eğitimleri almakta ve uygun şartları taşıyanlar grup şirketlerde staj imkanı bulmaktadır” dedi.

Kariyer Günü’nde Debak A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Faruk İnceoğlu ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Teknik ve Mesleki Eğitimin Sanayi İçin Önemi” konulu seminer de konuşma yaptı.

Konuşmacılar, meslek liselerinin ülke sanayisinin gelişimi için önemli olduğunu, bu okullardan mezun olanların işsizlik sorunu yaşamadığını, oysa üniversite mezunlarının sadece yüzde 25’inin iş bulabildiğini belirtti. Meslek lisesi mezunu olan ve Er-Bakır’da görev yapmakta olan iki başarılı çalışan, rol model olarak öğrencilerle buluşturuldu.

Semineri, Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Denizli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden de öğrenciler izledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı