REKLAMI GEÇ

Eğitim planlamaları başladı

Eğitim planlamaları başladı

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okulların eksikleri ve taşımalı eğitim gündemlerini görüşmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile bir araya geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2017 Perşembe, 13:02

Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, ilçe milli eğitim müdürleri, sivil savunma ve iş güvenliği uzmanları katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 18 Eylül 2017’de eğitim öğretime başlanacağını belirterek, “Özellikle merkezde yeni açılan okullarımız ve yurtlarımız var. Bunların her türlü takip ve denetimi yapılmaktadır. İlçeler nezdinde, okullarımızın neyi eksik ise bunları okul müdürlerimizle, şube müdürlerimizle paylaşıp bu yaz döneminde gidermeye çalışacağız. 18 Eylül itibariyle bütün okullarımızı belli bir tertip ve düzen çerçevesinde tüm bakımları yapılmış olarak eğitim öğretime açacağız” dedi.

Her toplantıda dile getirdiğim konulardan birinin de taşımalı eğitim ve yemek konusu olduğunu anlatan Oğuz, “Bu konularda gerekli taşıma planları yapıldı. Eğitim öğretim dışında kalanlar hariç, okula gitmeyen hiçbir çocuğumuz kalmayacak. Çocuklarımızı okullara kazandırmak istiyoruz. Özellikle anaokullarında, meslek liselerinde öğrenci sayılarımızı daha yukarılara taşıyacağız” diye konuştu.

Yangın merdiveni bulunmayan okulun kalmaması gerektiğini ifade eden Oğuz, “İş güvenliği uzmanımızdan gerekli bilgileri alıyoruz. Bu çağda yangın merdiveni olmayan okul olmaması gerekir. Bununla ilgili tüm tedbirlerin alınması gerekli. Ayrıca okullarımızda güvenlik tedbirleri çerçevesinde güvenlik kamerası sistemi hakkında çalışmalarımız var. Ayrıca destekleme ve yetiştirme kurslarımızın, yaz dönemi kursları devam ediyor. Gelecek yılda kurslarımızı en üst seviyeye taşıyacağız. Bunun için bütün okullarımız ‘Türkiye Okuyor’ projesi kapsamında çocuklarımızı okuyan nesiller haline getirebilmek için çaba sarf edeceğiz. En ücra köşedeki okullarımızda dahi en iyi şekilde nasıl eğitim öğretim yaptırabiliriz bunun çabası ve gayreti içinde olacağız. Bizler 18 Eylül itibariyle tüm hazırlıklarımız bitmiş olarak Denizli’nin şanına yakışır şekilde ilköğretim haftasını kutlamak istiyoruz ve eğitim-öğretimi sorunsuz bir şekilde başlatmak istiyoruz” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un konuşmasından Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün 2017-2018 eğitim-öğretim yılında taşımalı ilkokul-ortaokul-imim hatip ortaokulu-ortaöğretim ve özel eğitim öğrencilerinin taşınması uygulaması hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı