REKLAMI GEÇ

Önce öğretmenler öğrenecek

Önce öğretmenler öğrenecek

Eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir zaman kala öğretmenler mesleki çalışmalarla okullarına döndü. Bu yıl daha önceki yıllardan farklı olarak bakanlığın hayata geçireceği yeni müfredat 2 haftalık süre içinde öğretmenlere anlatılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Eylül 2017 Çarşamba, 15:36

Denizli’de yeni müfredat tanıtım çalışmalarına, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ömer İnan, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Müdür Yardımcısı Şener Bayram, Şube Müdürü Mustafa Vural, 19 ilçe milli eğitim müdürü ve 75 farklı branşlardan formatör öğretmenin katılımı ile başladı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, yeni müfredatın 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanacağını belirterek, “Toplamda 51 dersin müfredatı yenileniyor. Yenilenen müfredat ilk olarak sizlerin vasıtası ile öğretmenlerimize anlatılacaktır. Sonrasında velilerimize de bu konuda bilgilendirmeler yapacağız. Bakanlığımızca 2005 yıllarında başlayan değişim 2016 yılında daha da ivme kazandı. Bugün yapılan çalışmaların temelleri o zamanlara dayanıyor. Ders kitapları MEB bünyesinde görevli öğretmenlerce yazılıyor. İlimizde de 6 kitabın yazımı gerçekleştiriliyor. Denizli ili olarak geçmiş yıllarda Değerler Eğitimine çok büyük önem verdik. Bugün şunu görüyoruz ki Değerler Eğitimi yeni müfredatla ders kitaplarına alınıyor. Şuna değinmeden geçemeyeceğim “geleceğimiz çocuklarımıza değerlerin ne olduğunu değil, içeriğinin verilmesi gerekiyor” dedi.

Dünyada bilim ve teknolojinin çok hızlı geliştiğini anlatan Oğuz, “Gelişmiş ülkelerde silah savaşı değil beyin savaşı var. Yetişmiş ve kendini geliştirmiş insan gücüne önem veriyorlar. Bizim geleceğimizin parlak ve aydınlık olması öğretmenlerimizin elinde” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ömer İnan ise, Bakanlık tarafından yeni eğitim öğretim yılı mesleki çalışmalarının başlatılması ile 81 ile ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

İnan, “Değişen ve geliştirilen müfredatımız, siz formatör öğretmenlerimiz vasıtası ile ilinizde görevli diğer öğretmenlerimize tanıtılacak. Yeni müfredat raftaki hazır bilgiye değil; araştırmaya, bilgiyi elde etmeye ve yorumlamaya yöneltmektedir. Bundan sonraki dönemlerde de sınavlarda bu tarz sorulara yer verilecek. Öğretmen sahadaki en etkin kişidir. Bu nedenle sizler başarıya inanırsanız ülkemiz daha da kalkınır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı