REKLAMI GEÇ

Ehliyette e-sınav dönemi başlıyor

Ehliyette e-sınav dönemi başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınavları (MTSS) elektronik ortama taşınmasının ardından Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü de yapılanmasını tamamladı. Denizli’de MTSS sınavları e-sınav olarak yapılabilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2017 Perşembe, 16:51

Milli Eğitim Müdürlüğü’nce kurulan e-sınav salonunun kontrol ve testleri tamamlanarak faaliyete hazır hale getirildi. Bu sayede sürücü adayları 6-12 Mart 2017 tarihleri arasında ilk defa e-sınav yolu ile belge almak için ter dökecek.

YENİ SİSTEM ANLATILDI
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sürücü kursu sahipleri ve müdürlerine yeni sistem hakkında bilgi verdi.

Oğuz, “Kurulan salonumuzda e-sınav sistemi ile haftada 22 oturumun yapılabilecek. Böylelikle haftada 460 kursiyer sınava girebilecek. Önceki sınav uygulamasında bir kursiyer sınav için ortalama 2 ay beklemek zorunda kalıyordu. E-sınav sistemi ile eğitimini tamamlayan kursiyerler 15 gün sonrasında sınava girebiliyorlar. Sınav biter bitmez de sonucu öğrenebiliyor. Aynı zamanda alınan sonuçlar bir saat içerisinde kesin sonuca dönüşüyor” dedi.

Oğuz’un konuşmasının ardından MTSK sahipleri ve müdürlerine kurulan e-sınav salonunu gezdirildi, yeni sistemi demo olarak kullanma ve deneme imkanı verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı