REKLAMI GEÇ

Okul sıralarında mülteci çocuklar

Okul sıralarında mülteci çocuklar

Denizli’de bin 507 mülteci çocuğu eğitim görüyor. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, mülteci çocukların hayata hazırlanması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, dil sorunlarını da açtıkları kurslarla çözdüklerini kaydetti.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 5 Şubat 2017 Pazar, 09:00

Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Denizli’de de çok sayıda mülteci var. Savaştan kaçan Suriyeliler, daha iyi bir yaşam umuduyla Avrupa’nın farklı ülkelerine geçiş yapmak isteyen İranlılar ve farklı uluslardan mülteciler yaşamlarını Denizli’de sürdürüyor.

Bazıları ekonomik durumları sayesinde rahat bir yaşam sürüyor, bazıları ise büyük sıkıntılar içinde ayakta ve hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Mültecilerin çocukları ise çok farklı sorunlar yaşıyor. Bu çocukların en büyük sorunlarından biri de eğitim.

Milli Eğitim Müdürlüğü, mültecilerin okul çağındaki çocuklarına devlet okullarının kapılarını açtı ve eğitimlerini sürdürüyor. Şu anda Denizli’de ilk, orta ve lise çağında bin 507 çocuk eğitim alıyor.

UYUMLARININ SAĞLANMASI İÇİN ÖZEL ÇALIŞMALAR
Denizli’de eğitim çağındaki mülteci çocukların hayata hazırlanması için tüm imkanları kullandıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, zaman zaman dil konusunda sıkıntı yaşansa da işleyişin sorunsuz devam ettiğini söyledi.

Dil probleminin aşılması için Halk Eğitim Merkezleri’nde kursların düzenlendiğini, mülteci çocuklarına Türkçe eğitimleri verildiğini dile getiren Oğuz, “Bu sayede hem derslerinde kolaylıklar sağlanıyor, hem de iletişim kurma olanakları artırılıyor” dedi.

Yorumlar

Mehmet Sulayıcı   -  Bağlantı 5 Şubat 2017, 18:04

Geleceğin canlı bombaları olmamaları için mülteci çocukları ; eğitmeli, Türklüğü aşılamalıyız.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı