REKLAMI GEÇ

Rektör adayı Prof. Dr. Cetişli projelerini açıkladı

Rektör adayı Prof. Dr. Cetişli projelerini açıkladı

Pamukkale Üniversitesi rektörlüğü için aday olan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Cetişli, kendisini ve projelerini tanıttı. Prof. Dr. Cetişli, yetim hakkı yemeyen ve yedirtmeyen, şeffaf bir yönetim oluşturacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2017 Perşembe, 12:31

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğü için Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) başvuru yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Cetişli, Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği toplantıda neden rektör adayı olduğunu anlattı.

Kendisini tanıtan Prof. Dr. Cetişli, “1954 yılında Tavas’ın Akyar Mahallesi’nde dünyaya gelim. Babam çiftçi, annem ev hanımı. 1960-1961 öğretim yılında açılan Akyar İlkokulu’nun ilk öğrencileri ve mezunlarındanım. 1965-1968 yılları arasında Tavas Ortaokulu’nda okudum, öğrenimim boyunca tek odalı evde, yalnız başıma kaldım. Parasız yatılı sınav sonucu ile Nazilli Öğretmen Okulu’na kayıt yaptırdım. İki yılın başarısı esas alınarak Yüksek Öğretmen Okulu’na seçildim, sırası ile İzmir ve Ankara Yüksek Öğretmen Okulu’nda okudum” dedi.

Birçok üniversitede görev alan Prof. Dr. Cetişli, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğretmen Okulu’nda parasız yatılı olarak pedagojik eğitim yaparken, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nde mesleki eğitimini sürdürdüm. 1971-1975 yılları arasında Kimya lisans-Kimyager öğrenimini, 1971-1976 yılları arasında Kimya Yüksek Mühendisliği öğrenimini tamamladım” diye konuştu.

Rektör olarak atanması durumunda hayata geçirmek istediği projelerini de anlatan Prof. Dr. Cetişli, “Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol” düsturu ile hareket ettiğini belirterek, anayasa ve yasalara uyan, hukukun üstünlüğünü ilke edinen, adil ve birleştirici bir yönetim oluşturacağını kaydetti.

Prof. Dr. Cetişli, “Adil ve birleştirici olacağım. Kamunun bize emanet ettiği kaynakları yetim hakkı yemeyen ve yedirtmeyen yönetim için gerekeni yapacağıma söz veriyorum” dedi.

İnsan odaklı, adil ve birleştirici bir yönetim anlayışı ile hareket edeceklerini ifade eden Prof. Dr. Cetişli, toplantının son bölümünde soruları yanıtladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı