REKLAMI GEÇ

Rektör eşi Derya Bağ’ın istifasını YÖK Başkanı istemiş

Rektör eşi Derya Bağ’ın istifasını YÖK Başkanı istemiş

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Bağ İslami İlimler Enstütüsü’nün başına getirdiği eşinin kamuoyu baskıları sonucu memurluktan istifa ettiğini duyurmuştu. Tartışmalı atamanın ardından istifayı YÖK Başkanı’nın istediği ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2017 Pazartesi, 16:19

Son günlerde Türkiye’nin en çok tartıştığı konulardan olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın, eşi Derya Bağ’ı, PAÜ’ye bağlı İslami İlimler Enstitüsü Sekreterliği’ne atanmasından sonra kamuoyu baskıları sonucu Derya Bağ memurluktan istifa etmişti. Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, Derya Bağ’ın istifasını istediğini twitter hesabından duyurdu.

KAMU VİCDANI RAHATSIZ OLDU
Yekta Saraç, twetter hesabından yaptığı açıklamada, PAÜ rektörü Hüseyin Bağ’ın adını vermeden, “Bir üniversite rektörümüzün, eşini üniversite bünyesinde idare bir göreve ataması ve buna yönelik eleştiriler kamuoyunda yerini almıştır. Atama yasalara uygun olsa bile etik değerler açısından uygun değildir. Akademi camiası olarak bizlerin bu gibi konularda yasaların verdiği serbestliğin ötesinde hassasiyet içinde yaklaşmamız icap ediyor. Dolayısıyla kamuoyunun bu atamaya gösterdiği tepkinin yerinde olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle ilgili sayın rektörden kamu vicdanını rahatsız eden bu atama işleminin iptali istenmiştir” diye yazdı.

YÖK Başkanı’nın bu istifadan çok daha önce twetter hesabından atama işleminin iptalini istediği ortaya çıktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı