REKLAMI GEÇ

Pamukkale Üniversitesi’ne Yörük Obası kuruldu

Pamukkale Üniversitesi’ne Yörük Obası kuruldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tarih Topluluğu, ‘Kınık Obası Etkinliği’ düzenledi. Üniversitenin yerleşkesine çadırlar kuruldu, Türk ve Türki cumhuriyetlerine ait kültürel giysiler ile eşyalar tanıtıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2017 Cuma, 14:48

Tarihte Selçuklu Hanedanı’nı tahta çıkarmış olan Oğuz boylarının kollarından Kınık Obası, PAÜ yerleşkesinde düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Türk Boylarının Kınık’tan gelen kolunu anmak ve öğrencilere tanıtmak amacıyla Pamukkale Üniversitesi Tarih Topluluğu’nun düzenlediği ‘Kınık Obası’ etkinliği öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Üniversite yerleşkesindeki Rektörlük Binası önünde kurulan oba çadırlarında Türk ve Türkî Cumhuriyetlere ait kültürel giysiler ve eşyalar tanıtıldı.

Pamukkale Üniversitesi Tarih Topluluğu Başkanı Burhan Ocak, “Amacımız kültürümüzü tanıtmak ve tarihimizi yaşatmaktır. Denizli Yörükleri Derneği ile gerçekleştirdiğimiz ‘Kınık Obası’ adlı etkinlik ile unutulmaya yüz tutmuş ortak özelliklerimizi tüm herkese hatırlatmak istedik” dedi.

Kampüsün yerleşke adı Kınıklı olduğu için Kınık Obası’nı yerinde hatırlamak ve tanıtmak istediklerini belirten Ocak, “Ayrıca Türk dünyasından Kırgızistan, Türkmenistan, Kazakistan gibi farklı coğrafyalardan gelen öğrenci arkadaşlarımız da ortağı olduğumuz Türk kültürü vasıtasıyla bağ kurabilmek adına katkıda bulunmak üzere etkinliğimizde Türk kardeşlerimize de yer verdik” diye konuştu.

Etkinlikte Mehteran gösterisi, Türk mücadele sanatı gösterisi, yöresel halk oyunu gösterileri ve konser etkinlikleri yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı