REKLAMI GEÇ

1.355 öğrenciye özel eğitim

1.355 öğrenciye özel eğitim

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, ilde 19 eğitim kurumunda 1.355 öğrenciye özel eğitim hizmeti verildiği bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2014 Cumartesi, 09:35

İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli’de faaliyet gösteren özel eğitim okulları müdürleri ile toplantı yaptı. Engelleri nedeniyle özel eğitim alan çocukların durumlarının ve eğitim kurumlarının çalışmalarının ele alındığı toplantıda konuşan Oğuz, “İlimizde 19 okul ve kurumda, 1.355 öğrencimize özel eğitim hizmeti vermekteyiz. Bunların arasında 23 yaşını doldurarak eğitim dışında kalan öğrencilerimizde mevcut. Bunlarda halk eğitim aracılığı eğitimlerine devam ediyorlar” dedi.

Aynı zamanda öğrenciler ile velileri taşımalı eğitim kapsamında okullara gelip geldiklerini, yemeklerinin ücretsiz olarak sağlandığını belirten Oğuz, “Özel eğitim okullarımızda, özel eğitime ihtiyacı olan vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükselterek, engellerini minimuma indirme çabası içerisindeyiz. İlimiz özel eğitim alanında fiziki ve eğitim bazında bir çok ilden daha üstün bir durumda. Ama sizlerden beklentimiz yüksek. Özel eğitim okullarımızı Türkiye’de model haline getirebilmek için sizlerden hizmet ve destek bekliyorum” diye konuştu.

Toplantıda yeni yapılacak çalışmalara altyapı sağlaması amacıyla özel eğitim okulları hakkında bir veri tabanı oluşturulması kararı alındı. Böylelikle özel eğitimin geldiği nokta ve yapılması gerekenler daha kolay izlenebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı