REKLAMI GEÇ

Denizli’de 27.350 kişi YGS’de ter dökecek

Denizli’de 27.350 kişi YGS’de ter dökecek

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 13 Mart Pazar günü yapılacak. Bu sınava Denizli’de 27 bin 350 genç katılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mart 2016 Cuma, 09:39

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, yaptığı açıklamada, Denizli’deki sınavın 78 binada ve bir cezaevinde yapılacağını, sınava 12. Sınavlarda eğitim-öğretim gören 11 bin 767 öğrenci ve 105’i engelli 27 bin 350 kişinin katılacağını bildirdi.

Açıklamasında, sınava girecek adaylara da seslenen Oğuz, “Sınavdan önceki bu süreçte, öğrenim yaşamınız boyunca elde ettiğiniz başarıları düşünün, başarılı olduğunuz zamanları zihninizde canlandırın. Bu görüntüleri belleğinizde canlı tutmak size moral verecektir” diyerek, şunları kaydetti:

“OLUMLU DÜŞÜNÜN”
“Kendi kendinizi güdülemeye çalışın. Olumlu düşünün. Kontrolün sizde olduğunu anımsayın. ‘Başarabilirim’ diye tekrarlayın. Evet, başarabilirsiniz. Buna önce siz inanmalısınız. Sınava ilişkin yönergeleri dikkatli okuyun, sınavın uygulanmasına yönelik gerekli bilgileri bildiğinizden emin olun.

Artık son günlerde fiziksel sağlığınıza ve özellikle de beslenmenize, uyku düzeninize özel önem veriniz. Çay, kahve, kola gibi uyarıcı özelliği olan maddeleri kullanmaktan kaçınınız. Sizi yoran faaliyetlerden ve gürültülü ortamlardan uzak durunuz. Sınavdan bir gün önce sınava gireceğiniz okulu ve salonu görünüz. Sınav gecesi erken yatıp, uykunuzu tam olarak alınız. Sınav günü sabahında normal bir kahvaltı yapınız. Sınav için gerekli olan belgeleri yanınıza almayı da unutmayınız.

Unutmayın bu sınav, bilginizi ölçen bir araçtır. Sizin kişiliğinizi ölçmez. Sevgili çocuklar; Siz kazansanız da kazanmasanız da bizim için çok değerlisiniz. Bu sınavı bir yaşam savaşı olarak görmeyin. Bu sınavlar sadece akademik bilgi birikiminizi, yorum gücünüzü ve süreyi doğru kullanma gücünüzü ölçecek. Sınavda ne kadar rahat olursanız bilgilerinizi o kadar rahat kullanabilirsiniz.”

“AŞARININ TEST EDİLMESİ DEĞİLDİR”
İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz, anne-babalara da “Sınav, çocuğunuzun ve dolayısıyla sizin tüm olarak sınanması ve onaylanması değildir. Çocuğunuzun kişiliğinin ya da tümüyle başarısının test edilmesi değildir. Sınav sonucu, sadece o sınavda ölçülmesi hedeflenen bilgi ve yeterlik kapsamıyla sınırlı olarak, o anki performansının bir göstergesidir. Bu sonuç, bize çocuğumuzun kendini geliştirmesi konusunda, eksik ve yetersiz olduğu alanlara yönelik ipuçları sağlayacaktır. Sınav bir denemedir ve her deneme de kendimizi geliştirmede yeni fırsatlar sağlar” diye seslendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı