REKLAMI GEÇ

Denizli’de 6 bin öğretmen derse girmeyecek

Denizli’de 6 bin öğretmen derse girmeyecek

Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı protesto eden eğitimciler yarın greve gidiyor. Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyesi 6 bin öğretmen derse girmeyecek.

/ DENİZLİHABER / 25 Şubat 2014 Salı, 15:40

Eğitim sendikalarının, eğitim tarihinin en büyük tasfiyesine yol açacağı, özelleştirmeci ve yerelleştirmeci mantıkla hazırlandığı gerekçesiyle karşı çıktığı Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın tartışılmadan TBMM Genel Kurulu’na gönderilmesini protesto eden sendika temsilcileri yarın greve gideceklerini açıkladı.

ic-2

EĞİTİM-İŞ ANKARA YOLCUSU
Kapalı kapılar ardında hazırlanan bu tasarının dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi ve kamu kaynaklarının özel okullara aktarılması tartışmaları bahane edilerek siyasi iktidarın eğitimde özelleştirme, yerelleşme ve kadrolaşma hamlelerinin doruk noktası olduğunu ileri süren Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, “Eğitim iş kolundaki diğer sendikalar çağrımıza yanıt vermemekle birlikte duyarsız kalamamış bizim grev günümüzde greve gideceklerini bildirmişlerdir. Eğitim tarihinin en büyük tasfiyesine yol açacak, özelleştirmeci ve yerelleştirmeci yasa tasarısına karşı üretimden gelen gücümüzü kullanarak 26.02.2014 tarihinde 1 günlük grev kararını uygulayacağız. Tüm eğitim emekçilerini birlikte mücadeleye ve direnişimize omuz vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.
Eğitim-İş, bu tasfiye, özelleştirme ve yerelleştirme yasasına karşı güçlü bir karşı duruş sergilemek için bugün gece Ankara’ya hareket edeceklerini duyurdu.

ic-1

EĞİTİM-SEN MEYDANLARDA OLACAK
Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Ali Şimşek, torba yasayı protesto etmek amacıyla 1100 sendika üyesi ile birlikte greve giderek derse girmeyeceklerini açıkladı. Şimşek, sabah saatlerinde sendika binasında toplanarak, saat 12 sıralarında Candoğan parkı önünde eylem yapacaklarını belirtti.

ic-3

TÜRK EĞİTİM-SEN 3 BİN 700 ÜYESİYLE GREVE GİDECEK
Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş ise yaptığı basın açıklamasında, “Türk milli eğitimini yüz yıl geriye götürecek olan bu yasa tasarısı eğitimde torpili, adam kayırmaları, yandaşlığı, ideolojik ve siyasi yapılanmaları hâkim kılacaktır. ‘İktidarın adamı’ mantığını eğitimin her hücresine yerleştirecek olan bu yasa tasarısı çok açık söylüyoruz ki; Sivil bir darbedir. Yapılanların demokrasiyle uzaktan yakından alakası yoktur” dedi.
3 bin 700 üyesi ile yarın greve giderek bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını açıklayan Demirtaş, “İşte tüm bu nedenlerde Türk Eğitim-Sen olarak bugün Türkiye’yi eylem alanına çeviriyoruz. Türk Eğitim-Sen tüm illerimizde tasarının geri çekilmesi için alanlara inmiştir.Türk Eğitim-Sen olarak, MEB Yasa Tasarısının geri çekilmesi için 26 Şubat 2014 Çarşamba günü Eğitim-Sen ile tüm Türkiye genelinde ortak iş bırakma eylemi yapacağız” diyerek, İş bırakma eylemine tüm eğitim çalışanlarını davet etti.

“KATILMADIĞIMIZ MADDELER VAR ANCAK…”
Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Şükrü Kolukısa ise Eğitim ile ilgili Torba Yasa’da onaylamadıkları maddelerin olduğunu ancak, greve gitmeyeceklerini açıkladı.

Yorumlar

aytekin   -  Bağlantı 25 Şubat 2014, 18:54

Eğitim-Bir-Sen şube başkanlarına müdürlük ayarlamaktan öğretmen sorunlarına vakit ayıramıyordur…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı