REKLAMI GEÇ

Denizli’de bir yılda 369 derslik yapıldı

Denizli’de bir yılda 369 derslik yapıldı

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, milli eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi. Vali Demir, 2013 yılı içerisinde 5 spor salonu, 369 dersliğin tamamlanarak hizmete girdiğini, 438 dersliğin ise inşaatın devam ettiğini açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 21 Şubat 2014 Cuma, 16:45

Vali Abdülkadir Demir, İl Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Edip yılmazlı, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Çevre ve şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy ile yaptığı toplantıda, eğitim yatırımlarını görüştü.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda, Milli Eğitim Müdürlüğü 2013 yılı yatırım programında olup devam eden okul, Bilim Sanat Merkezi ve Rehberlik Araştırma Merkezi inşaatları ile ilgili çalışmalar ve 2014 Devlet Yatırım Programında yer alması beklenen eğitim yatırımları görüşüldü.

Vali Abdülkadir Demir, eğitimdeki fiziki şartların iyileştirilmesi adına 2013 yılında başlatılan 6 ve 24 derslikli okul inşaatlarının tamamlandığını söyleyerek, “Bu okullarda çocuklarımız eğitim-öğretime başladılar. Yatırım programına göre 2013 yılından 2014 yılına devreden inşaatı devam eden 32 ve 36 derslikli okullarımızın yapımı için yüklenici firmalara bildiğiniz gibi 8 ay gibi bir süre verilmişti.

denizli-vali-demir-egitim-yatirmlari-ic

İnşaatı devam eden bu okul yatırımlarımızın da en geç Nisan ayı sonuna kadar tamamlanması amacıyla eğitim yatırımlarımızın son durumunu bir daha görmek istedik. Bildiğiniz gibi inşaatı devam okullarımız tamamlandığında, bu okullarımızda ikili eğitimden tam gün eğitime geçilmiş olacak. Böylece çevresinde ve bölgesinde bulunan okullarımızda da bir rahatlama olacak. Aksayan bir durum, bir husus varsa önlemini alalım anlamında bu toplantıyı düzenledik” dedi.

Vali Demir, 2013 Yılında 5 Kapalı Spor Salonu, 369 Derslik yapımı tamamlanarak hizmete açıldığını, il merkezinde inşaatları devam etmekte olan 438 dersliğin bulunduğu söyledi.

Ayrıca, 2 adet 416 öğrenci kapasiteli Pansiyon ile 1 adet Rehberlik Araştırma Merkezi, 1 adet Bilim Sanat Merkezi, 1 adet Kapalı Spor Salonu’nun inşaatının devam ettiğini açıklayan vali Demir, “Türkiye de ilk olarak ilimizde yapılan Özel Eğitim Anaokulu inşatları hızlı bir şekilde devam etmekte olup, eğitim kurumlarının Mart ayı sonu itibari ile tamamlanması hedeflenmektedir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı