REKLAMI GEÇ

Okullarda karne heyecanı

Okullarda karne heyecanı

Denizli’de ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullarda öğrenim gören 183 bin 255 öğrenci, yarın karne alacak ve yarıyıl tatiline girecek. Öğrenciler ile birlikte 14 bin 216 öğretmen de tatil yapacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2016 Perşembe, 17:47

Denizli’de bin 66 okulda eğitimlerini sürdüren 183 bin 255 öğrenci yarın karne alacak, 15 gün sürecek yarıyıl tatiline girecek. Tatil öncesi bir açıklama yapan ve 2015-2016 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini başarıyla tamamladıklarını söyleyen Mili Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğretmen, veli ve öğrencilere seslendi.

BAŞARILI BİR DÖNEM GEÇİRDİK
Milli Eğitim Müdürü Oğuz, Denizli’de görev yapan 14 bin 216 öğretmen ile başarılı bir dönem geçirdiklerini belirterek, öğretmenlere teşekkür etti. Oğuz, “Sevgiye, birlikte çalışmaya; öğrenmeye, okuduğunu anlamaya, kavramaya; analiz yapmaya; kişilikli ve bilinçli olmaya; başarıyı aramaya, değerlendirmeye ve yönlendirmeye; öğrenciyi merkez yapmaya; akla ve mantığa, çağdaş ve demokratik değerlere, en uygun ve dinamik bir eğitim-öğretim vererek, onları Türk Millî Eğitim Sistemimizin “Genel ve Özel Amaçları” doğrultusunda yetiştirmektesiniz. Birinci dönemdeki üstün çalışma azminizden ve fedakârlıklarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

AZİMLERİNİ KIRMAYIN
Öğrencilerin karnelerindeki notları değerlendirecek olan anne ve babalara da seslenen Oğuz, “Birinci dönemde karnelerindeki düşük notlarından dolayı, çocuklarınıza olumsuz tutum ve davranışlar göstererek, üzüp, onların şevk ve azimlerini kırmayınız. Onların başarılı olması, sizin onlara göstereceğiniz sevgi ve hoşgörü ortamında sorunları paylaşıp, çözüm yolları aramanıza bağlıdır” dedi.

HERŞEY NOT DEĞİLDİR
Karne alan 183 bin 255 öğrenciye de, “Karnelerinizi elinize aldığınızda inanıyorum ki hepiniz çok sevineceksiniz. Ancak, başarılı olamayanlarınız üzülmesin. Her şey not demek değildir. Kendinizi asla karne stresine sokmayın. İkinci dönemde daha istekli ve planlı çalışarak başarılı olacağınıza inanıyorum. Başarınız için size en çok gerekli olan kendinize güveninizdir. Cesaretinizi ve güveninizi hiçbir zaman kaybetmeyiniz. Tatilinizi en iyi şekilde değerlendirmenizi, bol bol kitap okumanızı, ikinci kanaat döneminde de aynı azim ve sabırla, hatta daha çok çalışarak hedeflediğiniz başarılara ulaşacağınıza yürekten inanıyor ve sizlere güveniyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı