REKLAMI GEÇ

Denizli’de vatandaş açıklanan enflasyon rakamı için ne diyor?

Denizli’de vatandaş açıklanan enflasyon rakamı için ne diyor?

Zam sağanağının sürdüğü şu günlerde açıklanan yüzde 9.26’lık enflasyon rakamları vatandaş için ne ifade ediyor. TÜİK verilerine göre açıklanan rakamlar inandırıcı mı? Sokaktaki vatandaş, çift haneliyken tek hane olarak açıklanan enflasyon rakamlarına mı, yoksa cebinden çıkan paraya mı bakıyor. Enflasyon rakamları neye göre belirleniyor? Denizlihaber.com sokakta bu soruların yanıtını aradı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2019 Pazartesi, 17:41

Açıklanan konkordatolar, gıdadan giyime, meyveden sebzeye, elektrikten doğalgaza kadar ardı ardına yapılan zamlar gündemini korurken, açıklanan tek haneli enflasyon oranı vatandaşın kafasını karıştırdı. Kimine göre TÜİK verileri inandırıcılığını kaybetti. Kimine göre asgari ücrete yapılacak zam zamanı yaklaştığı için enflasyon kasıtlı olarak düşük çıkarıldı. Kimine göre ise gerçek enflasyon rakamı cebinden çıkan para miktarı.

TÜİK NE AÇIKLADI?
Türkiye İstatistik Kurumu geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile enflasyonun tek haneli rakama gerilediğini açıkladı. TÜİK’in açıklamasına göre enflasyon eylül ayında 0.99 artı, yıllık bazda ise 9.26’ya geriledi.

SOKAKTAKİ VATANDAŞ NE DİYOR?

FAHRİ ÇETİN
“Yönetimden gayet memnunum, memleket güllük gülistanlık enflasyon yüksek olsa böyle olmaz verileri gayet doğru buluyorum. Aç susuz insan yok. Daha kötü günler gördük devlet gerekeni yapıyor, cebimizde paramız var bütün sorumluluğu devlete atmayalım.”

OSMAN DELİGÖZ
“Bir yandan indiriyorlar bir yandan bindiriyorlar. Pazar, market, elektrik her şeye zam, inanmıyorum. Emekli biri olarak bizi hiç düşünmüyorlar. Ay sonunu zor buluyoruz. Enflasyon nasıl tek haneye inmiş anlayamıyorum.”

CENNET BAŞ
“Geçim sıkıntısı çekiyoruz. Enflasyonun düştüğü falan yok. Bunu belirleyip açıklayanlar markete gidiyor mu acaba? Gariban markete gidemez oldu. Birçok insan pazardan döküntü topluyor. Sadece insanları kandırıyorlar.”

ERGÜN SİMSAR
“Bence enflasyonun düşmesi normal, açıklanan rakamlarda doğrudur. Ülkemiz iyi durumda ve bunların hepsi Amerika’nın oyunları. Türkiye’de eğitim sistemi de Avrupa’dan çok daha iyi.”

AYDIN ZEYBEK
“Kriz olan ülkedeyiz. Bence enflasyon rakamları doğru. Fiyatlar da düştü. Ürünlerdeki düşüş bir kereye mahsus olursa inandırıcı olmaz. Ama fiyatlar aynı doğrultuda ilerliyor. 5-6 ay öncesine göre her şey daha güzel ve normal.”

HAVANE TÜRKÜN
“Enflasyon düştü deniyor ama neye göre düştü açıklanmıyor. Benim aldığım ürünlerde hiç düşüş olmadı. Enflasyon ile birlikte ürün fiyatları da biraz inmeli. Ama ben bunu daha görmedim. Bu konuda ilerleyen günlerde daha da kötü olacağını düşünüyorum. Ümidim yok.”

BEYHAN KARADAĞ
“Enflasyonun düştüğüne kesinlikle inanmıyorum. Enflasyon düşse her şey ucuz olur, market ateş pahası ben inanmıyorum. Aldığımız maaş yetmiyor. Pazara 100 lira ile gidiyoruz hiçbir şey alamadan geri dönüyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı