REKLAMI GEÇ

Denizli’deki 868 Suriyeli öğrenci İmam Hatip Okulları’na yönlendirilecek

Denizli’deki 868 Suriyeli öğrenci İmam Hatip Okulları’na yönlendirilecek

Suriyeli öğrencilere yönelik ‘Din Öğretimi Çalıştayı’ yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli’de yaşayan 868 Suriyeli öğrencinin imam hatip okullarına yönlendireceklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2017 Perşembe, 15:29

Türkiye’ye sığınan ve Denizli’de geçici koruma altında bulunan Suriyeli öğrencilere yönelik “Din Öğretimi Çalıştayı”, Merkezefendi Gültepe İmam Hatip Ortaokulu’nda yapıldı.

Çalıştaya, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Ahmet Gündüz, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdürü Şaban Altınsuyu ile 51 imam hatip ortaokulu ve lisesi müdürleri katıldı. Çalıştayda, ülkemizde geçici koruma altında bulunan Suriyeliler arasında İmam Hatip Okulları hakkında farkındalığı artırmak ve bu konuda yapılacak çalışmalar görüşüldü.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Denizli’de ortaokul ve lise olmak üzere 51 imam hatip okulu var. İlimizde kayıtlı 868 Suriyeli öğrenci mevcut. Bu öğrencilerin imam hatip okullarına yönlendirilmesi için çalışma yapacağız “ dedi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Ahmet Gündüz ise, “Bizler hiçbir menfaat gözetmeden, kardeş elini uzatan bir ülke olarak, özelde Suriyeli göçmenlere, genelde ise dünya ülkelerine yaptıklarımızı doğru bir şekilde anlatmalıyız” dedi.

Yorumlar

adar   -  Bağlantı 3 Ağustos 2017, 16:17

Sordunuz mu? İmam Hatip okullarına gitmek istiyorlar mıymış? Pek rağbet görmedi anlaşılan imam hatip okullarınız. Sıralar boş mu kaldı?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı