REKLAMI GEÇ

Denizli’den Cizre’ye 17 bin kitap

Denizli’den Cizre’ye 17 bin kitap

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı kampanyayla, Şırnak’ın Cizre ilçesine gönderilmek üzere Denizli’de 17 bin kitap toplandı. Okullar ve meslek odaları başta olmak üzere hemen her kesimden katılımla toplanan kitaplar, kargoyla Cizre’ye gönderildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2016 Salı, 13:37

Kitapların gönderilmesi dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Vali Şükrü Kocatepe, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve PTT Başmüdürü Zekai Özkan katıldı.

KOCATEPE: ÜLKE NİMETLERİ HEPİMİZİN
Vali Şükrü Kocatepe, kitapların kargoya verilmesinden önce Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur’u telefonla arayıp, kitapların ilçede eğitim gören öğrenciler için hayırlı olmasını diledi. Kampanyaya kitap bağışlarıyla destek verenlere teşekkür eden Kocatepe, “Denizli’mizden toplanan 17 bin civarındaki kitabı bugün PTT Kargo vasıtasıyla Cizre’ye gönderiyoruz. PTT Başmüdürümüze de bu ulaşımı yüzde elli indirimli olarak sağladıklları için teşekkür ediyoruz. Biz doğusunda, batısında, kuzeyinde ve güneyinde bulunan tüm insanları ile kardeş ve yekvücut olan bir ülkeyiz. Denizli halkı olarak Güneydoğu’daki kardeşlerimizin terör belasından bir an evvel kurtularak sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşamlarına devam edeceklerine inanıyoruz. Bu ülke ve bu ülkenin nimetleri hepimizin. Dolayısıyla bugün bu nimetlerden bir kısmını Denizli’miz onlarla paylaşıyor. Onların da sevinç ve tasalarını bizimle paylaşma içerisinde olduklarına inanıyorum. Güle güle okusunlar, sağlıklı, mutlu ve huzurlu olsunlar” dedi.

KİTAPLAR OKUL KÜTÜPHANELERİNİ DONATACAK
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise, Cizre’deki okul kütüphanelerinde kitap eksikliği bulunduğunu, bunun giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatı, Vali Kocatepe’nin önderliğinde bir kampanya başlattıklarını, toplanan 17 bin dolayındaki kitabı da kütüphaneleri donatması dileğiyle gönderdiklerini söyledi.

denizli-cizreye-17-bin-kitap-ic

Cizre’deki öğrenciler için toplanan kitaplar; hikaye, roman, tiyatro eseri, şiir, bilimsel ve araştırma içerikli yayınlardan oluşuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı