REKLAMI GEÇ

Denizlili 19 bin 254 öğrenci LGS’ye girdi

Denizlili 19 bin 254 öğrenci LGS’ye girdi

Denizli’de 19 bin 254 ortaokul öğrencisinin geleceklerini şekillendireceği LGS başladı. Sabah saat 09.00’dan itibaren koronavirüs tedbirleri kapsamında sınav salonlarına alınan iyi bir lise için ter dökerken, dışarıda bekleyen aileleri de büyük heyecan yaşadı.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2020 Cumartesi, 10:26

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavı başladı. Denizli’de 19 bin 254 öğrenci koronavirüs tedbirlerine uygun olarak sınav salonlarına alındı. Okullarda sosyal mesafe kuralına uyuldu, görevliler tarafından öğrencilerin el dezenfektanları yapıldı.

LGS’nin ilk oturumu saat 09.30’da başladı. Sözel alanda 50 sorudan oluşan ilk bölüm için öğrencilere 75 dakika süre tanınacak. Verilecek kısa aranın ardından saat 11.30’da ise ikinci oturum başlayacak. Öğrenciler bu bölümde kendilerine sayısal alanda yöneltilecek 40 soruya 80 dakika için cevap verecek.

Koronavirüs sonrası yapılan ilk büyük sınav olan LGS’de öğrenciler kadar velileri de büyük heyecan yaşadı. Öğrenciler içeride ter dökerken, okulların dışında bekleyen aileleri de dualarıyla onlara eşlik etti.

15 yaşındaki kızı Rabia’yı sınava getiren anne Sultan Ceylan kızının çok heyecanlı olduğunu söyledi. Ceylan, “Koronavirüs sürecini kızım güzel atlattı. Sınava hazırlanmasında herhangi bir aksaklık olmadı. Moralli bir şekilde kızımı sınava uğurladım. İnşallah geleceğin beden eğitimi öğretmeni olacak” dedi.

Sınav heyecanı yaşayan bir diğer öğrenci de Nurserin Soysal oldu. Sınava babası Ahmet Soysal ile gelen Nurserin çok sıkı çalıştığını belirtti. LGS sınavına girmenin heyecanını yaşayan Nurserin Soysal, “Ailem ders çalışmam konusunda hep destek oldu. Kötü bir dönemden geçtik evet ama bu derslerime daha sıkı çalışmamı sağladı. Umarım koronavirüs hemen biter. Okullarımıza daha rahat gideriz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı