REKLAMI GEÇ

Denizlili kızlar Türkiye 3.sü oldu

Denizlili kızlar Türkiye 3.sü oldu

Bu yıl yapılan “Sosyal medya suçları” konulu Kurgusal Dava Yarışması’nda finale kalan Denizlili 3 öğrenci, Türkiye üçüncülüğü elde etti. Türkiye’nin tanınmış hukukçularının jüri üyeliği yaptığı yarışmada hakim, savcı ve avukattan oluşan 3 kişilik takımını elde ettikleri derece sevindirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2021 Salı, 14:19

Lise öğrencileri Eda Türkoğlu, Yaren Tunçtürk ve Zeynep Ceren Işık, hazırladıkları kurgusal dava ile yarışmaya katıldı. Türkiye genelinden 53 lisenin 53 takımla yer aldığı yarışmada, Denizlili öğrenciler finale kalmıştı. Final için de ayrı bir kurgusal dava hazırlayan ekip, Türkiye üçüncülüğüyle yetindi ve 3 bin TL para ödülünün de sahibi oldu.

Yarışmada, jüri üyeliğini  Yargıtay 13.Ceza Dairesi Başkanı  ve Yargıtay İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Vuslat Dirim, Yargıtay 7.Ceza Dairesi Üyesi Fehmi Tosun, Kültür Üniversitesi’nden Prof. Dr. Durmuş Tezcan yaptı. Denizli Seviye Okulları öğrencilerini yarışmaya Rehber Öğretmen Sibel Altınpa hazırladı.

JÜRİ VE KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ SEVİYE’Yİ KUTLADI

Yarışmanın ilk aşamasında 20 tam puan alarak 5 okul ile birlikte finale kalan Denizli Seviye Okulları’nın takımı, finalde yeni bir dava konusu ele aldılar. Sosyal medya suçu işleyen bir sanığın yargılandığı kurgusal dava yarışmasında, Denizli’yi temsil eden 3 öğrenci üçüncülükle yetindi. Her biri de hukukçu olan jüri üyeleri, Denizli takımını kutladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı