REKLAMI GEÇ

Denizli’nin en çok kitap okuyanı oldu

Denizli’nin en çok kitap okuyanı oldu

Denizli’nin kitap kurtları ödüllendirildi. Geçen yıl İl Halk Kütüphanesi’nden en fazla yararlanan 203 kitapla Zübeyr Kocaarslan oldu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 28 Mart 2016 Pazartesi, 16:29

Bu yıl 52’ncisi kutlanan Kütüphane Haftası dolayısıyla İl Halk Kütüphanesi’nde tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Alaattin Aktaş, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Gülsüm Çelebi, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Semra Ersoy ve okuyucular katıldı.

Tören, saygı duruşu ve ardından Hürriyet Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koronun söylediği İstiklal Marşı ile başladı. Vali Yardımcısı Alaattin Aktaş, yaptığı konuşmada, yeni kütüphane binası için çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

denizli-kutuphane-haftasi-2

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan eski kütüphane binasının yeri ile ilgili kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığının müjdesini veren Aktaş, “Yeni kütüphane binası inşaatı 2016 yılı içerisinde başlaması için elimizden geleni yapacağız. İl Halk Kütüphanesi, daha geniş, ferah bir mekanda Denizli halkına hizmet verecek” dedi.

denizli-kutuphane-haftasi-3

BİR YILDA 155.821 KİŞİYİ AĞIRLADI
İl Halk Kütüphanesi Müdürü Semra Ersoy, halk kütüphanelerinin yerel kültür mirası koruyan ve kullanımına sunan, böylece kültürel çeşitliliğin yaşama geçirilmesinde önemli katkı sağlayan kurumlar olduğunu vurguladı.

Temiz ve huzurlu bir mekan arayan okuyucuların 264’ü aşkın güncel dergi ve 52 bin kitabı okumak için İl Halk Kütüphanesi’ni tercih ettiğini belirten Ersoy, “Kütüphanemizde 2015 yıl sonu itibariyle kitap sayısı 52 bin 119’a ulaştı. Ödünç alınan materyal sayısı ise 45 bin 676. Kütüphaneyi kullanan toplam 155 bin 821 okuyucumuz var. Bunun 10 bin 334’ü kütüphanemizin üyesi. İlimizde 187 kitap, 27 dergi ve gazete olmak üzere 214 yayın derlenmiştir” diye konuştu.

KİTAP KURTLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ
Törende, İl Halk Kütüphanesi’nden en çok kitap alan çocuk ve yetişkin 6 okuyucu da ödüllendirildi. 2015 yılında Kütüphanenin çocuk bölümünden 203 kitap alan Zübeyr Kocaarslan en çok okuyan oldu. Ata Kurtulmuş 145 kitapla 2, İsmail Soyer de 136 kitapla 3’üncü sırada yer aldı.

denizli-kutuphane-haftasi-1

Yetişkin bölümünden en fazla yararlanan 97 kitapla Rahime Acar olurken, onu 94 kitapla Emine Venedik,86 kitapla Fatma Çağan izledi.

denizli-kutuphane-haftasi-4

Kütüphaneden en fazla yaralarlananlara ödülleri Vali Yardımcısı Alaattin Aktaş, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Gülsüm Çelebi verdi.

Yorumlar

Ali123   -  Bağlantı 29 Mart 2016, 09:26

bu kütüphane ner yahu yıkılınca nereye taşındı bilen …?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı