REKLAMI GEÇ

Dikmen’e ölüm tehditi

Denizli Yeşilköy İbrahim Cengiz İlköğretim Okulu öğrencilerine Müdür Yardımcısı Mehmet Yıldız tarafından dağıtılan“Dinin Direği Namaz” isimli kitapla pisikolojik cihat çağrısı yapıldığını iddia eden Eğitim İş Sendikası Başkanı Dikmen Onat, ölüm tehditi aldığını açıkladı. Onat, sendika genel merkezi avukatlarının suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2007 Cumartesi, 00:00

Eğitim İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Dikmen Onat ölümle tehdit ediliyor. Hafta içinde düzenlediği basın toplantısıyla Denizli Yeşilköy İbrahim Cengiz Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerine dağıtılan “Dinin Direği Namaz” isimli bir kitapla psikolojik cihat çağrısı yapıldığını ileri süren ve kitabın içeriğinde dehşet, korku ve karmaşa uyandıran ifadelerin kullanıldığına dikkat çeken Onat, açıklamalarının medyaya yansımasından bu yana tehdit telefonları alıyor.
Kimliği belirsiz kişilerce telefonla aranarak ölüm tehditleri aldığını söyleyen Onat, konu hakkında sendika genel merkezini bilgilendirdiğini ve sendika avukatlarının suç duyurusunda bulunmak üzere hazırlık yaptıklarını dile getirdi.
 “Önce annenin başını keseceğiz, sonra sıra sana gelecek” gibi ağır ifadelerin yer aldığı tehdit telefonları ile ilgili olarak açıklamada bulunah Onat, “Bu kitap hakında yaptığımız açıklamadan sonra bazı yayın organlarında haber yanlı yanlış yansıtıldı. Bizi hedef gösteren bir anlayışla yapılan haberler nedeniyle tehdit telefoınları almaya başladık. Bizler Cumhuriyeti savunduğumuz için suçlanıyoruz. Başka bir amaç ve beklenti içinde de değiliz” diye konuştu.
Eğitim İş Sendikası’nın açıklamasıyla gündeme gelen “Dinin Direği Namaz” isimli kitapla ilgili Milli Eğitim İl Müdürlüğü de, kitabı dağıttığı öne sürülen okul müdür yardımcısı Mehmet Yıldız hakkında soruşturma başlatmıştı. İkinci kademede eğitim gören yaklaşık 200 öğrenciye Milli Eğitim Müdürlüğü’nden habersiz olarak dağıtıldığı ileri sürülen kitapla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı