REKLAMI GEÇ

Dilek Livaneli, “Bir dilek yetmez” dedi

Dilek Livaneli, “Bir dilek yetmez” dedi

Pamukkale Üniversitesi Genç Eğitimciler Topluluğu, 2015 yılında dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına giren ilk Türk öğretmen Dilek Livaneli ile öğrencileri buluşturdu. Avrupa Uluslararası Lider Kadın Ödülü sahibi de olan Dilek Livaneli, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Bir dilek yetmez” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Şubat 2020 Cuma, 10:06

PAÜ Genç Eğitimciler Topluluğu tarafından düzenlenen etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı, Topluluk Danışmanı Doç. Dr. Sibel Duru ile birlikte akademisyenler ve öğretmen adayları katıldı.

Dilek Livaneli “Bir Dilek Yetmez” projesi ile gerçekleştirdiği çalışmalardan elde ettiği deneyimlerini, PAÜ’lü genç öğretmen adayları ile paylaştı. İlk görev yerinde okulun fiziksel anlamda yenilenip geliştirilmesi için “Okulum Gençleşiyor” projesi düzenlediğini, eğitim ve öğretim seferberliğinde hayata geçirdiği onlarca farklı proje ile nasıl Dünya’nın en iyi 50 öğretmeninden biri olduğunu, fotoğraf ve videolarla desteklediği sunumu ile öğretmen adaylarına aktardı.

Zor şartlar koşullar ne olursa olsun mesleğini severek yaptığını dile getiren idealist öğretmen Livaneli, konferans salonunu dolduran öğretmen adaylarına, “Seçtiğiniz mesleğin değerini bilin. Etrafımızda gördüğümüz her şey eğitimin eseridir. Herkesin ilkel ve imkânsız dediği bir ortamda bir ışık yakmak ve öğrencilerin kendilerini önemsemelerini, önemli hissetmelerini sağlamak bir öğretmenin yegâne amacı olmalı. Ülkemizin işini iyi yapacak insana ve onu yetiştirecek öğretmene ihtiyacı var. Her çocuk öğrenir, belki farklı zamanda farklı şekillerde ama öğrenir. Bu süreçte bilinen öğretim tekniklerinden faydalanmanın yanı sıra kendi tekniklerinizi de geliştirmekten çekinmeyin. Bilgiye teknoloji ile ulaşabiliyoruz, sevgiye ise öğrencilerimizin kalbine dokunarak ulaşabiliriz. Akıllı tahtadan önce akıllı öğretmenlere ihtiyacımız var” sözleriyle seslendi.

Söyleşinin son bölümünde öğrencilerin sorularını cevaplayan Dilek Livaneli’ye Genç Eğitimciler Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Sibel Duru plaket ve çiçek verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı