REKLAMI GEÇ

Direnen liseliler, Koca Mektep için yürüdü

Direnen liseliler, Koca Mektep için yürüdü

Denizli Lisesi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine yönelik tartışmalar büyüyor. Denizli Lisesi öğrencilerinden oluşan Direnen Liseliler gurubu, basın açıklaması yaptı. Liselilere, Denizli Lisesi mezunları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 30 Mart 2015 Pazartesi, 17:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile yeniden gündeme gelen Denizli Lisesi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne devri ile ilgili tepkiler büyüyor. Kendilerine Direnen Liseler olarak adlandıran bir grup liseli, Denizli Lisesi önünde toplanarak Delikliçınar Meydan’ına yürüdü. “Koca Mektep bizimdir” diyen liselilere, Denizli Lisesi mezunları ile siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

Denizli lisesi öğrencisi Şeyma Ekici, Koca Mektep’in belediye hizmet binası yapılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “Denizli Lisesi 1874’ten bu yana hizmet veren bir okul binasıdır. Bu yüz elli yıllık ilim yuvası binlerce öğretmen, binlerce bilim adamı, binlerce mühendis ve doktor yetiştirmiştir. AKP’nin yerleşmeci ve faşizan politikası bu köklü tarihi tamamen yok sayarak okulu belediye binasına çevirmek istemektedir. Denizli’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Denizli halkına ve Denizli Lisesi öğrencilerine sormadan, danışmadan Koca Mektep’in belediye hizmet binası olması için Belediye Başkanı Osman Zolan’a talimat vermiştir. Bu talimat sadece öğrencilerin eğitimine değil restore adı altında yapılacak olan değişikliklerle tarihi mirasa zarar verecektir. AKP’nin bu kararına karşı yılmayacağız pes etmeyeceğiz. Koca Mektep’in belediye binası olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

ic-1Belediye önünde türküler eşliğinde halay çeken liseliler, bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi.

Yorumlar

mehmet ali SAHİN   -  Bağlantı 31 Mart 2015, 08:54

bu işe abalıoğlu ailesi destek olursa kazanılır başka türlü olmaz allah razı olsun ailenin eğitim için yaptıkları küçümsenmez

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı