REKLAMI GEÇ

Doğa Bilim Kampı 1-8 Ağustos’ta

Doğa Bilim Kampı 1-8 Ağustos’ta

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan “Doğa Bilim Kampı”, 1-8 Ağustos 2015 tarihleri arasında Beyağaç’taki Topuklu Yaylası’nda gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2015 Pazartesi, 12:07

TÜBİTAK, Pamukkale ve Beyağaç belediyeleri ile TRT’nin katkısıyla düzenlenecek olan kampta, özellikle astronomi ve doğasever öğrenciler birçok bilimsel aktiviteyle eşsiz bir deneyim yaşama imkanı bulacaklar.

PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürkan Semiz’in yürütücülüğünü yaptığı, Yrd. Doç. Dr. Gürçay Kıvanç Akyıldız ve Denizli Nalan Kaynak Anadolu Lisesi’nden Uzman Fizik Öğretmeni Tahsin Demirciler’in proje yardımcı uzmanlığı yaptığı kampın amacı; öğrencilerin yaşadıkları evren ve doğa hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve onları çevreye karşı duyarlı, kimlik bilincine sahip, farkındalığı yüksek bireyler olma yolunda hazırlanmalarında basamak olmak.

Kampın hedef kitlesi, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında lise 11. ve 12. sınıfı okuyacak öğrenciler olacak. Kampa İstanbul, İzmir, Ankara, Manisa, Tekirdağ, Uşak, Antalya ve Tokat gibi illerden öğrencilerin de katılacağı belirtildi.

Pamukkale, Ege, Ankara ve Adnan Menderes üniversitelerinin alanlarında yetkin akademisyenleri tarafından verilecek eğitimlerin önemli bir kısmı doğada uygulamalı şekilde gerçekleşecek. Bir hafta sürecek kampta doğa koruma, çevre bilinci, astronomi, jeoloji, tabiattaki canlıların uygulamalı eğitimi yanı sıra, geleneksel el sanatları, oryantring, acil ilk yardım eğitimi ve doğa fotoğrafçılığı gibi popüler konular da uzmanlar tarafından gençlere aktarılacak.

Kampa katılacak olan toplam 40 lise öğrencisinin tüm giderleri TÜBİTAK desteğiyle sağlanacak. Etkinlik sonunda proje katılımcılarına PAÜ tarafından “Doğa Eğitimi Sertifikası” verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı