REKLAMI GEÇ

Dokun Hayata ile 110 çocuğa duyu bütünleme eğitimi

Dokun Hayata ile 110 çocuğa duyu bütünleme eğitimi

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mahmut Oğuz, “Dokun Hayata” projesiyle 110 çocuğa duyu bütünleme eğitimi verildiğini bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Kasım 2016 Cumartesi, 11:49

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Engelliler Destek Programı (EDES) çerçevesinde Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen “Dokun Hayata” projesinin kapanışı North Point Otel’de yapıldı.

Kapanış toplantısına Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Erdoğan, okul müdürleri, özel eğitim kurumları sahipleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve aileler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, proje kapanış toplantısındaki konuşmasında “Yavrularımız engelli olsun veya olmasın onların elinden tutup güldürmek ve rahatlatmak kadar güzel bir şey yoktur. Özel eğitimde duygusallık yetmiyor. Özel yavrularımıza hayata tutunmasını ve devam ettirmesini öğretmek gerekiyor” dedi.

Oğuz, Dokun Hayata projesi kapsamında Denizli Özel Eğitim Anaokulu bünyesinde kurulan “Duyu Bütünleme Sınıfı”na malzeme alımı yapıldığını ve 110 çocuğa “duyu bütünleme eğitimi” verildiğini, ayrıca 110 veli ve 25 öğretmenin eğitim aldığını sözlerine ekledi.

Vali Yardımcısı Ali Şanlıer ise, özel eğitimle ilgili güzel bir projeye imza atıldığını söyleyerek, “Uygulanan 68 bin liralık bir proje. Maliyet açısından çok büyük gibi görünmese de içeriğine bedel biçilemez. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Paydaşlarımıza ve görevli arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı