REKLAMI GEÇ

Efsane futbolcudan sevgi dokunuşu

Efsane futbolcudan sevgi dokunuşu

İmparator lakaplı efsane Alman futbolcu Franz Beckenbauer, Denizli Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu’na 35 bin Avro bağışta bulundu. Beckenbauer’in kendi adını taşıyan vakıf aracılığıyla yaptığı yardımla alınan minibüs, bilgisayarlar, televizyonlar ve mutfak eşyaları, Vali Abdülkadir Demir’in de katıldığı törenle okula teslim edildi. Görme engelli öğrenciler, Beckenbauer’e “Danke Dass Du Das Lıcht Für Dıe Blınde Augen Bıst Franz Beckenbauer” yazılı dövizlerle teşekkür ettiler.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2014 Salı, 15:17

Bir dönem yeşil sahalarda fırtına gibi esen, ardından Teknik Direktörlük kariyeri ile futbol yaşantısını sürdüren Efsane Alman futbolcu Franz Beckenbauer’in kendi adını taşıyan vakıf, Denizli Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu’na 35 bin Avro yardımda bulundu.

Yardım ile okula 16+1 kişilik kamera sistemli minibüs, 23 bilgisayar, 23 bilgisayar masası, 10 monitör, 13 tane 102 ekran TV, 1 tane 140 ekran TV, 3 buzdolabı, 1 fırın, 1 ocak, 1 aspiratör alındı. Malzemelerin okula teslimi törenle yapıldı. Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Reşat Erdoğan katıldı.

Törende konuşan Denizli Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Ufuk Atalay, Franz Beckenbauer’e teşekkür etti. Beckenbauer’in görmeyen gözlere ışık olduğunu belirten Atalay, “3 yıl önce öğrencilerimizin sosyal ve kültürel faaliyetlere daha sık katılabilmeleri ve hastalandıklarında doktora daha rahat gidebilmeleri için okulumuza bir minibüs kazandırmak istedik. Bunun için sürdürdüğümüz çalışmalar sonuç verdi ve aslen Denizlili olan Nilgün Schmıdt Hanımefendi aracılığıyla başkanlığını ünlü futbolcu Franz Beckenbauer’in yaptığı Franz Beckenbauer Derneği’yle irtibata geçtik. Tüm dünyada engelli insanlara yardımlarıyla adını duyuran bu kuruluş okulumuza 35 Bin Euro bağışta bulundu. Aracılık eden Nilgün hanım ve Sayın Beckenbauer’e teşekkür ediyoruz” dedi.
Vali Abdülkadir Demir de, yardımda bulunan vakıf yetkililerine teşekkür ederek, “Okulumuzda 90 öğrenci var. Bu okulumuz yaşam alanı olsun, kampus alanı olsun Denizli’de örnek gösterilecek okullardan biri. Denizlili Nilgün Hanım’ın desteği ile Franz Beckenbauer Derneği okulumuza maddi destekte bulundu. Bu yardım ile çocuklarımızın kullanacağı bir minibüs ve interaktif derslerde kullanılacak cihazlar alındı. Burada yardımın maddi boyutundan ziyade dünyanın başka bir ülkesinde yaşayan insanların buradaki çocuklarımıza güneş olması büyük önem taşıyor” dedi.

ALMANCA TEŞEKKÜR ETTİLER
Görme engelli öğrenciler, teslim töreni sonrasında aracın önünde Almanca “Danke Dass Du Das Lıcht Für Dıe Blınde Augen Bıst Franz Beckenbauer” yazılı dövizlerle fotoğraf çektirerek Beckenbauer’e teşekkür ettiler.

ic-1

VALİ’NİN ÇOCUKLARLA SALINCAK KEYFİ
Törenin ardından Vali Abdülkadir Demir, görme engelli öğrencilerle birlikte vakit geçirdi. Demir, çocuklarla şarkı söyleyip salıncağa bindi. Öğrenciler tören sonrası, davetlilere gitar ve darbukaları ile mini bir konser verdi.

ic-2

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı