REKLAMI GEÇ

Eğitim aracı ziyaretçilerini bekliyor

Eğitim aracı ziyaretçilerini bekliyor

Vali Yavuz Erkmen, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Çevre Orman Seyyar Eğitim Aracı” projesi kapsamında Denizli’ye gelen eğitim aracını ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2010 Cuma, 17:20

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından halkın bütün kesimlerinde çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla uygulamaya konulan proje kapsamında ilimize gelen “Çevre Orman Seyyar Eğitim Aracı” 3 gün boyunca halkın ziyaretine açık olacak.

Proje kapsamında, su kaynaklarının israf edilmeden kullanılması, temiz bir çevre için yapılan çalışmalara katılımın sağlanması, vatandaşların gerekli bireysel tedbirleri alması, ağaçlandırmanın önemi, orman yangınlarının önlenmesi ile bakanlık ve bağlı genel müdürlüklerinin tamamladıkları ve halen yürütmekte oldukları projelerin vatandaşlara anlatılması, projelere dair görüş ve önerilerinin alınması hedefleniyor.

13-14-15 Mayıs 2010 tarihlerinde Denizli’de çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek projede, çevre eğitim aracı ilk gün Recep Yazıcıoğlu Parkı’nda, ikinci gün Forum Çamlık AVM’de, üçüncü gün ise Teraspark AVM’de olacak. Etkinlik boyunca eğitim aracını ziyaret eden vatandaşlara ve öğrencilere ücretsiz olarak fidan dağıtılacak ve sunumlar ile tiyatro gösterileri yapılacak.

Vali Yavuz Erkmen, “Çevre Orman Seyyar Eğitim Aracı”nı, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Çevre ve Orman İl Müdürü Hamdi Akan, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğrenciler ve vatandaşlar ile birlikte ziyaret etti.

Projenin Denizli etkinliklerinin ilk gününde İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı’na konuşlanan eğitim aracı büyük ilgi gördü. Öğrencilerin de ziyaret ettiği eğitim aracında, çevre bilinci ve orman sevgisinin geliştirilmesi amacıyla broşürler dağıtıldı ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ziyarete gelen öğrencilerin de hazırlıklı olduğu ve atık pilleri “Atık Pil Toplama Makinesi”ne atmak için beraberlerinde getirdikleri görüldü.

Eğitim aracında hazırlanan standları inceleyen Vali Erkmen ve beraberindeki heyet, yetkililerden bilgi aldılar.

“Çevre Orman Seyyar Eğitim Aracı”nın Denizli’ye gelmesi dolayısıyla duygu ve düşüncelerini açıklayan Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Belediyesi ve İl Özel İdaresi ile birlikte Denizli’deki tüm karayollarının etrafının ağaçlandırıldığını, Belediye olarak her yıl yüz binlerce ağacı tabiatla buluşturduklarını söyleyerek, bugün de Türkiye’nin en güzel parkında düzenlenen etkinliğin sevindirici olduğunu ifade etti.

Vali Yavuz Erkmen de, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan projenin önemine değinerek, “Çevre Bakanlığımız güzel bir uygulama ile çevre bilincini arttırmak amacıyla düzenlemiş olduğu TIR’ı 81 İlimize gönderiyor. Bugün TIR İlimizde, 3 Gün süre ile değişik yerlerde etkinliklere katılacak. Buradaki amaç çevre bilincinin arttırılmasıdır. Özellikle çocuklarımıza, gençlerimize çevrenin önemini, gelecek kuşaklara daha iyi daha temiz çevre bırakabilmek için yapmamız gerekenler konularında bilinçlendirme burada kendilerine yapılacak. Biz çocuklarımızın, gençlerimizin ve vatandaşlarımızın mutlaka burayı ziyaret etmelerini arzuluyoruz. Çevre Bakanımız bakanlığı ile ilgili konularda İlimize çok büyük destekler veriyorlar. Bu yatırımlardan da belli. Denizli Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl çevre konusunda en iyi belediye seçilmesi, Denizli halkının da bu konuya ilgisinin bir yansıması olarak görülüyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı