REKLAMI GEÇ

Eğitim emekçileri tek çatı altında

16 Haziran 2006 yılında kurulan ve eğitim emekçilerinin haklarını korumayı amaçlayan Teç-Sen birinci yılını kutladı.

/ DENİZLİHABER / 16 Haziran 2007 Cumartesi, 00:00

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Türkiye Eğitim Çalışanları Sendikası üyeleri, kuruluşlarının birinci yılını kutladı. Amaçlarının, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Eğitim çalışanlarının haklarını korumak olduğunu belirten sendika üyeleri, sürekli üvey evlat muamelesi gördüklerini de sözlerine ekledi.

Türkiye Eğitim Çalışanları Sendikası adına basın toplantısı düzenleyen Teç-Sen Denizli İl Başkanı Ceyhun Demirbaş, “Açlık sınırının altında aldığı maaşla geçimini sağlamaya çalışan eğitim çalışanları, maalesef uygulanan adaletsiz ve popülist ücret politikaları yüzünden bankaların kredi ve faiz sarmalına düşerek intiharın eşiğine kadar getirilmiştir. Yaptığımız araştırmalara göre; devlet memurlarının en düşük geçim aylığı en az 1300 YTL iken Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerde hizmet veren eğitim çalışanları ise 750 ile 850 YTL arasında ücret almaktadır. Bu ücret adaletsizliğinin giderilmesi için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Sendikaları hakkında bilgi de veren Demirbaş, “1 yılda 25 ilde temsilcilik, 5 ilde şube ve temsilcilik seviyesine ulaştık. Sendikamız, 2007 yılı içerisinde belirlemiş olduğu 3 hedeften biri olan norm kadro uygulamasına geçişi, yapılan çalışmalar, baskılar ve atılan doğru adımlarla sağlanmış olup, diğer hedeflerimiz olan eğitim çalışmalarının tümüne ek-ders ve eğitim öğretim tazminatının verilmesi için gerekli olan baskılarımız ve çalışmalarımız bakanlıkta yer aldığımız komisyonlarda sürmektedir.”şeklinde konuştu. Türkiye genelinde 127 binin üzerinde üyeleri olduğunu belirten Demirbaş, Denizli’de bu sayının 200 civarında olduğunu da belirtti. Hiçbir siyasi partiye üye olmadıklarını da belirten Demirbaş, “Bu onurlu ve şahsiyetli hak arama mücadelemize kesinlikle siyaseti bulaştırmayacağız.” ifadesini kullandı. Seslerini tüm ülkeye duyurmaya çalıştıklarını söyleyen Demirbaş, 16 Haziran Eğitim Çalışanları Günü ile ilgili şiir, kompozisyon ve afiş yarışmalarının düzenlendiğini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı