REKLAMI GEÇ

Eğitim İçin El Ele Projesi’nde 8. yıl

Eğitim İçin El Ele Projesi’nde 8. yıl

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin 8 yıl önce ilk adımı attığı “Eğitim İçin El Ele Projesi” 2015-2016 eğitim-öğretim dönemi başladı. Bugüne kadar verdiği ücretsiz kurslarla yüzlerce öğrencinin üniversiteye yerleşmesine vesile olan projenin açılışına katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, ilk ders zilini çalarak, Eğitim İçin El Ele’nin 8. dönemini başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2015 Pazar, 14:54

Denizli’de dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere, üniversite sınavlarına ücretsiz hazırlık kursu vermek için Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından başlatılan “Eğitim İçin El Ele Projesi” 8. yıl eğitimleri başladı.

Tamamen gönüllülük esasına dayanan ve üniversiteli gençlerin eğitimci olarak yer aldığı projenin Atalar Bilgi Evi ve Kurs Merkezi’nde düzenlenen yeni dönem açılışına, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Zeynep Karakoç, öğrenciler ve velileri katıldı.

denizli-buyuksehir-egitim-icin-el-ele-ilk-ders-zilini-osman-zolan-caldi-zeynep-karakoc

Dershane ve kursa gitme imkanı olmayan öğrencileri üniversite sınavlarına hazırlamak için çalıştıklarını ifade eden Proje Koordinatörü Mediha Kızılkar, 7 yılda 2 bin 570 öğrencinin ücretsiz kurslara kayıt yaptırdığını, bunlardan 955’inin üniversitelerin çeşitli fakültelerine başarılı puanlarla yerleşmeye hak kazandığını anlattı.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Zeynep Karakoç ise, projenin eğitim için gönül verenlerin gerçekleştirdiği başarılı bir çalışma olduğunu belirterek, “Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak proje için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

denizli-buyuksehir-egitim-icin-el-ele-ilk-ders-zilini-osman-zolan-caldi-ali-degirmenci

Kent Konseyi’nin Denizli’de çok büyük bir şemsiye olduğunu ifade eden Konseyi Başkanı Ali Değirmenci de, “Kent Konseyi dediğimizde çocuk, gençlik, engelli ve kadın meclislerimizden bahsediyoruz. Dolayısı ile Denizli’de yaşayan 980 bin hemşehrimizi kapsayan büyük bir şemsiyeden bahsediyoruz. Kent Konseyi’nin yapacağı bütün organizasyonlar bizi heyecanlandırıyor. Ancak konu gençlik ve eğitim olunca heyecanımız bir kat daha artıyor. Bu güne kadar 3 bin kardeşimiz ile eğitim için el ele verdik. Ülkemizi daha güzel bir geleceğe hazırlamak, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için el ele verdik. Sizlerin gözlerinde ışık olduğu sürece ülkemizin geleceği daha aydınlık olacaktır” dedi.

EĞİTİM İÇİN SEFERBER OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime her türlü desteği vermeye ve eğitimin önünü açmak için çalışmaya devam edeceklerini belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bugün bizlere ve projemize destek veren ve güvenen herkese çok teşekkür ediyorum. Eğitim İçin El Ele Projesi 8 yıldan bu yana devam eden ve bizim çok önemsediğimiz bir projedir. Bu projenin güzelliği üniversite okuyan gençlerimiz gönüllü olarak hiç bir karşılık beklemeksizin bilgilerini üniversite sınavlarına hazırlanmak isteyen arkadaşları ile paylaşıyorlar. Ben gönüllü eğitmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Bizlere güvenerek kurslarımıza gelen öğrencilerimize de en üst seviyede nasıl destek olunması gerekiyorsa o noktada seferber olacağız. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz” dedi.

denizli-buyuksehir-egitim-icin-el-ele-ilk-ders-zilini-osman-zolan-caldi-osman-zolan

İSTEYEN HERKESE KURS KAPILARI SONUNA KADAR AÇIK
İsteyen herkese kurs kapılarının sonuna kadar açık olduğunu anlatan Başkan Zolan, “Bugün 40 eğitimci ve 280 öğrencimiz ile birlikte projemizin 8. yılını başlatıyoruz. Bu eğitim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Eğitimin sadece bir kuruma bırakılacak kadar basit olmadığına dikkati çeken Başkan Zolan, “Aile, belediye, Milli Eğitim, gönüllüler ve tüm kurumlar olarak bir araya gelerek bu işin üstesinden gelebiliriz. Eğitim İçin El Ele Projemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Zolan, ilk ders zilini çalarak, Eğitim İçin El Ele Projesi’nin 8’inci dönemini başlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı