REKLAMI GEÇ

Eğitim için el ele verip başardılar

Eğitim için el ele verip başardılar

Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin 2008-2009 eğitim öğretim yılında başlattığı “Eğitim İçin El Ele Projesi” kapsamında, bu yıl üniversiteyi kazanan gençler, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ziyaretinde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2015 Perşembe, 13:24

Denizli’de dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere üniversiteye hazırlık kursu vermek için Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin başlattığı, “Eğitim İçin El Ele Projesi” 7. yılını geride bıraktı. Gönüllülük esasına dayalı düzenlenen proje kapsamında düzenlenen kurslara katılarak üniversiteye girmeye hak kazanan öğrenciler, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti.

Kabulde konuşan Başkan Zolan, projede görev alan eğitmenlerimize teşekkür ederek, “Kendi derslerinden zaman ayırdılar, dinlenmeden projemize destek verdiler. Üniversiteye hazırlanan gençlerimiz size ve bize güvendiler projemize katıldılar ve sonuçta meyvelerini aldılar. Bu gençlerimizin başarısı. Hem eğitim veren, hem de eğitim alan gençlerimizin başarısı. Bundan sonraki hayatınızda da başarılar diliyorum” dedi.

Projenin bir sosyal sorumluluk olduğunu, ancak ayrı bir mesaj verdiğini vurgulayan Zolan, “Burada belki matematik, Türkçe eğitimi verildi. Ama aslında aynı ülkede, şehirde, mahallede beraber yaşadığımız insanlara karşı hepimizin sorumluluğu var. Hepimizin bir şeyler yapması gerekiyor. Kimde ne imkan varsa onu seferber etmesi gerekiyor. O noktada güzel bir proje. İnşallah bunu daha etkili bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Onun için siz üniversiteyi kazanan gençler iki defa kazandınız. Bir sınavda başarı göstererek kazandınız bir de sosyal bilinç kazandınız. Sizler sosyal sorumluluk anlamında daha farklı bakıp bir adım önde olacaksınız. Bu size örnek olup yaşantınıza mutlaka yön verecek” diye konuştu.

7 YILDA 2.229 ÖĞRENCİ YARARLANDI
Ziyaretin sonunda Zolan, eğitmenler ile proje kapsamında ders alıp Türkiye’deki çeşitli üniversiteleri kazanan öğrencilere hediye verdi. Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 2008-2009 eğitim-öğretim yılında başlattığı “Eğitim İçin El Ele Projesi”nden bugüne kadar 2 bin 229 öğrencinin faydalandığı ifade edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı