REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş 10 yaşında

Eğitim-İş 10 yaşında

Eğitim-İş Sendikası’nın 10. kuruluş yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, 17 Ekim 2005 tarihinde kurulan Eğitim-İş’in, 10 yıllık sürede eğitim çalışanlarının, emekçilerin, günden güne yoksullaşan halkın ve karanlığa sürüklenen ülkenin umudu haline geldiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2015 Cumartesi, 14:18

Eğitim-İş kuruluşunun 10. yılını kutluyor. 10 yılı geride bıraktıklarını söyleyen Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Eğitim-İş olarak, Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzeni, demokratik ve ulusal eğitim değerlerini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için mücadele etmek üzere çıktıkları yolda 10 yılı arkamızda bıraktıklarını söyledi.

Eğitim-İş’in, 10 yıllık sürede, eğitim çalışanlarının, tüm emekçilerin, günden güne yoksullaşan halkımızın ve karanlığa sürüklenen ülkemizin umudu haline geldiğini vurgulayan Özbay, “Eğitim-İş, 10 yıllık sürede, yüz yıllık sendikal mücadele geleneğimizden ders alarak yoluna devam etmektedir. Bugün Encümen-i Muallim’den, TÖS’ten, TÖBDER’den devraldığımız kültür, birikim ve cesaretle, Köy Enstitüleri ile Fakir Baykurt’un yurtsever ve mücadeleci ruhunu birleştirerek yeniden kurduğumuz Eğitim-İş’imizi, Edirne’den Van’a, Hatay’dan Sinop’a yurdumuzun dört bir tarafındaki eğitim çalışanlarıyla kucaklaştırdık. Gözlerimizdeki mutluluğun pırıltısını, yüreğimizdeki coşkuyu ve heyecanı hiçbir zaman yitirmeden birbirimizle paylaştık” diye konuştu.

ZORULU BİR SÜREÇTEN GEÇTİK

Eğitim-İş’in kurulduğu 17 Ekim 2005’ten bugüne emek ve gelecek için mücadele ettiğini anlatan Özbay, “Mücadelemiz Cumhuriyet’in bütün kurumlarının teslim alındığı yeni dönemde çok daha çetin geçecek. İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte, başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerin Yeni Dünya Düzeni kapsamında sömürüyü alabildiğine yoğunlaştırdıkları, küreselleşme adı altında yapılan uygulamalarla emek örgütlerini ve demokratik kitle örgütlerini işlevsizleştirdikleri, yapılan özelleştirmelerle taşeronlaştırmayı etkin kıldıkları görülmektedir. İçinde bulunduğumuz dönem, siyasal iktidarın politikalarının, her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun yaşandığı, yargının ve adaletin çöktüğü bir dönem olarak tarihe geçmiştir. Laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitimin askıya alınmaya, Cumhuriyet eğitim sisteminin ve oluşturduğu kültürün tasfiye edilmeye çalışıldığı, Atatürk devrim ve ilkelerinin yok edilmek istendiği bir süreç yaşanmaktadır. Eğitim-iş tam da böyle bir dönemde, sınıf mücadelesini hatırlatan bir başkaldırı olarak tarih sahnesindeki yerini tekrar almıştır: Eğitim-İş, AKP iktidarına karşı yürütülen muhalefetin demokratik ve meşru mücadeledeki en önemli direnç merkezi haline gelmiştir” dedi.

OYNANAN OYUNLARIN FARKINDAYIZ

Siyasal iktidarın, geride bırakılan 13 yıllık süreçte eğitim sistemini kendi çıkarları için kullanacağı bir araca dönüştürdüğünü öne süren Özbay, “Bu araç, iktidara seçmen ve oy devşirmek için kullanılmaktadır. Doğal olarak özgür düşünceli insanlar yetiştirecek laik ve bilimsel eğitim yok edilmek istenmektedir. İktidarın bütün eğitim uygulamalarında bu amacı taşıyan somut izler görülmektedir. Bir başka deyişle eğitim yoluyla insan yetiştirme amacı değil, yetişecek olan insanlar üzerinde bir kontrol sağlama amacı güdülmektedir. Tüm bu olumsuzluklara karşın örgütümüz emek, demokrasi, özgürlük ve ülkeye sahip çıkma mücadelesinin hep içinde, hep önünde olmuştur. Eğitim-İş’in böyle bir süreçte mücadele alanı içinde olması, emeğimiz, ülkemiz ve ulusumuz açısından çok büyük bir anlam ve önem taşımaktadır” diye konuştu.

KAMUOYUNUN TAKDİRİNİ TOPLADIK

Eğitim-İş’in kuruluş gerekçelerinden birisinin de, yetkin olmayan kadroların eline terk edilen eğitim siyasetinin yarattığı yıkımı en aza indirmek, eğitim çalışanlarını içine düştükleri karamsarlıktan kurtarmak olduğunu dile getiren Kadem Özbay, “Sendikamızın bu arayış üzerinde yükselen hukuk mücadelesi, soluksuz ortaya koyduğu başarılı çalışmalarla kamuoyunun büyük takdirini toplamıştır. Mücadelemiz, Milli Eğitim Bakanlığı’na sayısız defalar geri adım attırmış, bu yolla on binlerce mağdur eğitim çalışanının sorunlarına çözüm üretilmiştir. Kuruluşumuzdan bugüne işkolunda hukuk mücadelesinin önderliğini yaparak yüzlerce hukuksuzluğu etkisiz kılmanın, bu yolla işkoluna mücadele heyecanı aşılamanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

GÜNEŞ GİBİ DOĞDUK

Yüz yıllık emek ve aydınlanma mücadelesinin tek mirasçısı olduklarının bilincinde olduklarını anlatan Kadem Özbay, “Mücadele ruhumuz, ırkçının, bölücünün, gericinin devlete ya da sokağa egemen olduğu her dönemde halkımızın üzerine güneş gibi doğmuştur. Eğitim-İş, Büyük Önderi’nin ulusuna güzel günler gösterme hayalini asla ortada bırakmayacaktır. Eğitim-İş tabelası var olduğu sürece, Cumhuriyetin eğitim kurumlarında, aydınlanma devrimlerine savaş açanlara meydan okuyacak namuslu bir soluk da mutlaka var olacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da emeğimize ve ülkemize yönelik her saldırı, karşısında sarsılmaz bir kale gibi Eğitim-İş’i bulacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı