REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş Denizli Şubesi öğretmen cinayetini kınadı

Eğitim-İş Denizli Şubesi öğretmen cinayetini kınadı

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, geçtiğimiz günlerde Gebze’de yaşanan öğretmen cinayeti ile ilgili açıklama yaparak, cinayeti lanetledi ve yetkilileri göreve davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Nisan 2019 Çarşamba, 11:27

Gebze’de Atatürk Anadolu Liseslinde görev yapan Necmettin Kuyucu’nun öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından açıklama yapan Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yetkilileri öğretmenlerin güvenliğini sağlamaları açısından göreve davet edip, cinayeti de lanetledi.

Açıklamasında “Gün geçmiyor ki, okullarımızda çeşitli şekillerde şiddete uğrayan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım. Yoksulluk sınırının altındaki ücretlerle, son derece zor çalışma koşulları altında hizmet veren kamu çalışanlarının yaşam güvenliklerini sağlamak devletin en önemli görevleri arasındadır” diyen Aydoğan, açıklamasında şunlara yer verdi:

Ne yazık ki, yıllardır yetkililerce hiç bir önlem alınmadığı gibi, her fırsatta öğretmeni değersizleştiren ve hedef gösteren nitelikte açıklamalar yapılmıştır. Öğretmeni toplum önünde  itibarsızlaştıran bu tür açıklamaların da saldırılarda önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz. Yıllardır bu tür açıklamalarla öğretmenlik mesleğini küçümseyen, öğretmenleri aşağılayan bütün bakan ve siyasiler Gebze’de işlenen cinayetten sorumludurlar.

Eğitim-İş olarak, Milli Eğitim Bakanlığını göreve davet ediyoruz. Okullarımız güvenli alanlar olmalı, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin can güvenliği mutlaka sağlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki, öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır.

Şunu da unutmayalım ki, mesleğimizin değeri ve saygınlığı öncelikle biz öğretmenlerin elindedir. Dayanışmamız, emeğimiz, alın terimiz ve meslek aşkımız bu yoz politikaları yok edecektir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı