REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş: Sınavlar belirlenen tarihte yapılmalı

Eğitim-İş: Sınavlar belirlenen tarihte yapılmalı

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, üniversite sınavlarının yeniden ertelenmesinin gündeme gelmesine sert tepki gösterdi. Aydoğan, “Yapboz oyununa çevirdiğiniz eğitim sistemiyle, çocuklarımızın geleceğiyle oynamaktan vazgeçin” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2020 Pazar, 10:49

Yazılı bir açıklama yapan Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Atatürk’ün, cumhuriyeti emanet ettiği, geleceğin güvencesi olan gençliğin, eğitim sistemindeki sıradan günlük uygulamaların etkisiyle her geçen gün hedeflerinden uzaklaştırıldığını söyledi.

Milyonlarca öğrencinin üniversiteye yerleşebilmek, iyi bir meslek sahibi olmak için her yıl sınava girdiğini hatırlatan Aydoğan, “İlkokuldan, hatta anasınıfından başlayan 12 yılı aşkın süren eğitimlerinin sonunda geleceklerini belirlemek adına birkaç saat süren iki üç sınava girerek kendi yol haritalarını ortaya koymaktadırlar. Yıllardır devam eden bu sınav çilesi için hükümetler kalıcı çözümler üretmek yerine permütasyon işlemi gibi sınav isimlerini değiştirerek çocuklarımızın umutlarını sömürmüşlerdir. LGS, OKS, TEOG, LYS, ÜSS, ÖSS, ÖSYS, TYT, AYT hep değişmiş, ama mağduriyet hiç değişmemiştir. Bu yıl kovid-19 virüs salgını nedeniyle okulların tatil edilmesiyle uzaktan eğitim süreci başlamıştır. Akademik eğitimden daha çok öğrencinin motivasyonunu canlı tutmayı amaçlayan, rehberlik amaçlı bu eğitimler yeterli desteği sağlayamamaktadır. Bu nedenle öğrencilerimiz disiplinden uzaklaşmış, sınav hedeflerinden kopmuşlardır. Sınavdan sorumlu olacakları konular (hedef ve kazanımlar) sınırlandırılmıştır. Sene başında yapılan bütün planlar alt üst olmuştur” dedi.

Çark dönmeyince yine günü kurtaracak, plansız çözümlerin peşine düşüldüğünü öne süren Aydoğan, “Ekonominin canlandırılma girişimi, turizm sektörünün hedefleri öğrencilerimizin hayallerinin önüne geçmiştir! Bu gerekçeler öne sürülerek, daha önce 25-26 Temmuz 2020 tarihine ertelenen üniversiteye giriş sınav tarihinin bir kez daha değiştirilmek istenmesi asla kabul edilemez. İlgisiz yetkililere bir kez daha sesleniyoruz, yapboz oyununa çevirdiğiniz eğitim sistemiyle, çocuklarımızın geleceğiyle oynamaktan vazgeçin artık. Üniversite sınavlarının ilan edildiği gibi Temmuz ayının son haftasında yapılması gerekir. Yeni bir tarih değişikliği çocuklarımızın geleceğine bir hançer daha vurmak demektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı