REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş üyesi öğretmenlerin okul isyanı

Eğitim-İş üyesi öğretmenlerin okul isyanı

Honaz’ın Gürlek Mahallesi’nde 1.5 yıldır inşaat halinde bekletilen ve tamamlanmayan okul, eğitimcilerin tepkisini çekti. Eğitim-İş Denizli Şubesi üyeleri okul önünde eylem yaptı, tamamlanmayan okul nedeniyle 300 öğrencinin çile çektiğini ifade ederek, yetkililere seslendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2020 Çarşamba, 09:23

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan ve sendika üyeleri, Honaz’ın Gürlek Mahallesi’nde inşaat halindeki okulun önünde eylem yaptı. Okulun 1.5 yıldır inşaat halinde bekletildiğini öne süren eğitimciler, eğitim kurumunun tamamlanmaması nedeniyle öğrencilerin tehlike altında olduğunu kaydetti.

“ÖĞRENCİ ARTIŞINA SAĞLIKLI ÇÖZÜM ÜRETİLEMEDİ”
Okul önünde açıklama yapan Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 4+4+4 sürecinden bu yana hem ortaokula hem de liseye giriş sürecinde yeterli derslik ihtiyacının karşılanmadığını belirterek, % 40 oranında öğrenci artışına sağlıklı bir çözüm üretilemediğini söyledi.

Aydoğan, “Öğrencilerimiz kalabalık sınıflarda eğitim görmüş, eğitimin amaçlanan kazanımlarından yoksun kalmıştır. Öğrencinin sosyal ve akademik başarısı, bu plansız yönetim anlayışı nedeniyle zarar görmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nı 8 yıldır uyarıyoruz, bu konuda önlemler almasını talep ettik. Bu dayatmanın öğrencilerimizde, velilerimizde ve öğretmenlerimiz de yarattığı travma kısa sürede çözülecek bir problem değildir. En kötüsü, eğitim sistemimiz bu plansız ve dayatmacı anlayışın sonucu olarak her geçen gün yara almaktadır. Türk toplumunun güvenini yitirmektedir. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş ve bilimsel hedefler doğrultusunda bireyler yetiştiren bir eğitim sistemi olmaktan uzaklaşmaktadır” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ TEHLİKE ALTINDA”
Önünde oldukları binanın yaklaşık 1.5 yıldır inşaat halinde olduğunu ve yapımının durdurulduğunu ifade eden Aydoğan, “Yaklaşık 300 öğrencimiz 2 kilometre ileriye, trafik tehlikesiyle karşı karşıya her gün yol gidip geliyorlar. Bu taşıma işlemi, devlete ve aileye ayrıca maddi yük oluşturuyor. Devletten teşvik üstüne teşvik alan firmalar sorumluluklarını yerine getirmeyerek öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve vatandaşlarımızı zor durumda bırakıyorlar. Öğrencilerin ve öğretmenlerimizin eğitim hayatlarını hiçe sayıyorlar, kendi ticari ilişkilerini güvenceye almak için üstlendikleri görevleri yok sayıyorlar” dedi.

Bürokrasinin insana hizmet etmekten uzak olduğunu ve hantal yapısıyla bu okulun yapımını durdurduklarını öne süren Aydoğan, “İşbaşında bulunan ilgisiz yöneticiler bu duruma müdahale etmeleri gerekirken, çocuklarımızı trafik tehlikesinin içine atıyorlar. Yetkililere buradan bir kez daha sesleniyoruz. Bu inşaatı bir an önce tamamlayın. Öğrenci ve öğretmenlerimizi fiziken yetersiz, eski binalardan kurtarın. Okullar açılsın, çocuklar ölmesin” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı