REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’den sert eleştiri

Eğitim-İş’den sert eleştiri

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nın da daha önceki yıllarda olduğu karmaşa ve kaos içinde başladığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2016 Salı, 12:52

Yazılı bir açıklama yapan ve eğitimde yaşanan sorunları eleştiren Kadem Özbay, okulların açılmasının üzerinden bir hafta geçmiş olmasına rağmen, öğretmen kadrolarının netleşmediğini, halen norm fazlası öğretmenlerin yerleştirilmesinin devam ettiğini, görevlendirmelerle ve hatta ücretli öğretmenlerle okulların öğretmen ihtiyaçlarının geçici olarak çözümlenmeye çalışıldığını söyledi.

Tüm bunların sürekli değişen ders programlarıyla birlikte öğrencilerin okula uyum sürecine ciddi anlamda zarar verdiğini dile getiren Özbay, “Toplatılan ve bakanlık tarafından henüz gönderilememiş ders kitapları da, eğitim-öğretim devamlılığını zarar veriyor. Geçen yıl yaklaşık 236 milyon ders kitabına 394 Milyon Lira’dan fazla ücret ödeyen Milli Eğitim Bakanlığı, milyonlarca lira ödediği o kitapları belirleyen komisyon üyesi öğretmenleri, FETÖ soruşturması kapsamında ihraç ederek, aslında çocuklarımızın yani Türkiye’nin geleceğini hangi ellere emanet ettiğini de göstermiş oluyor. Öğretmenlerimiz eksik olan ders kitaplarını beklerken, bakanlıktan kitap yerine yazı geldi. Okullara gelen yazıya göre eksik kitaplar, internet ortamında PDF olarak yayınlanacak. ‘Biz PDF gönderiyoruz, siz artık hangi yöntemle bunu öğrencilerinize ulaştırırsınız, bilemeyiz’ mantığıyla sorunu çözmek yerine öğretmenlerin omzuna yük haline getiren Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu uygulaması da ne yazık ki bu eğitim-öğretim yılının çok zor geçeceğinin göstergesi” dedi.

“ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER KADERİNE TERK EDİLDİ”
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, okulların açılacağı tarihi kendisi belirlemesine rağmen, gereken birçok hazırlık çalışmasını o tarihe yetiştiremeyerek öğrenci ve öğretmenleri kendi kaderine terk ettiğini öne süren Özbay, “Yıllardır söylüyoruz, kitap yazmak bu makamları işgal edenlerin inisiyatifine bırakılmış ve adı büyük icraatları şüpheli TTK, kitap yazmayı deneyimsiz tecrübesiz kişilere devretmiştir. Ve yıllar sonra tüm bu eleştirilerimizin haklılığı ortaya çıkmış, Fikri sanatı bilimselliği bir yana bırakıp birileri tarafından ikna edilmiş olma yeterliliğinin artık yetersiz kalmış olması ne yazık ki sevgili öğrencilerimizin geleceğini karartmıştır. Çünkü 24 Kasım’da ilki yapılacak TEOG ve çocuklarımızın geleceğine yön veren YGS için önlerine koyacakları bir kitap yoktur. Kamuoyu bilmelidir ki bakanlık arap saçına döndürdüğü kitap basma ve dağıtım işini becerememiş ve il milli eğitim müdürlüklerine açıkça ne yaparsanız yapın demiştir. Çocuklarımız zaten adaletsiz bir sınav sistemi dengesiz bir sosyal adaletle karşı karşıya, gel de bari sırasına koyabileceği kitabını eğer yapabiliyorsan zamanında teslim etmeyi gerçekleştir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı