REKLAMI GEÇ

Eğitim-iş’ten eylem çağrısı

Eğitim-iş’ten eylem çağrısı

Eğitim-İş Denizli Şube Sekreteri Gökhan Okulu, 21 Şubat’ta TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşülen, Milli Eğitim Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ön gören yasa teklifinin, TBMM Genel Kurulu’na geldiği gün eylem sürecini başlatacaklarını duyurdu.

/ DENİZLİHABER / 22 Şubat 2014 Cumartesi, 14:51

TBMM’ye sunulan, ‘Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair yasa teklifinin AK Parti İktidarı’nın, eğitimde tarihin en kapsamlı tasfiye operasyonu olarak yorumlayan Eğitim-İş Denizli Şube Sekreteri Gökhan Okulu, tasarının TBMM’ye geldiği gün eylem yapacaklarını açıkladı.

Okulu konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, “Eğitim-İş olarak yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’na geldiği gün, üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacak ve bir dizi eylem sürecini başlatacağız. Bu kapsamda, Aktif-Sen, Anadolu Eğitim-Sen, Demokrat Eğitimciler Sendikası, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen, Teç-Sen, TEMSEN ve Türk Eğitim -Sen’e ortak eylem çağrısında bulunduk” dedi.

Okulu, “Kapalı kapılar ardında hazırlanan bu tasarı, dershanelerin özel okula dönüştürülmesi ve kamu kaynaklarının özel okullara aktarılması tartışmaları bahane edilerek siyasi iktidarın eğitimde özelleştirme, yerelleşme ve kadrolaşma hamlelerinin doruk noktasıdır” ifadelerine yer verdiği açıklamasında,
AKP’nin yasa tasarısıyla, eğitim kurumlarında yüz binleri bulan müdür ve yardımcılarının tamamını görevden almayı hedeflediğini ileri sürdü.

Okulu, eğitim sendikalarına eylem çağrısında bulunduğu açıklamasına şöyle devam etti:

“Ulusumuzun geleceğini belirleyen eğitim gibi önemli bir konuda, böyle bir oldu bittiyi kabul etmemiz mümkün değildir. Eğitim planlamasının toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren bir konu olması nedeniyle; tüm sendikaların, tüm demokratik kitle örgütlerinin, kısaca tüm Türkiye’nin bu soruna sahip çıkması gerekmektedir. Ayrıca bu sorun, eğitim çalışanlarını doğrudan ilgilendirdiği için; ‘demokratik, laik, bilimsel, kamusal ve herkes için eğitim’ hakkını savunan, eğitim iş kolunda örgütlü tüm sendikaları birlikte mücadeleye çağırıyoruz.

Eğitim-iş olarak yasa teklifi TBMM genel kuruluna geldiği gün, üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacağımızı ve bir dizi eylem sürecini başlatacağımızı belirtiyor, bu eylem sürecinin her aşamasını birlikte örmeye davet ediyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı