REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten promosyon tepkisi: “Hakkımız bu değil”

Eğitim-İş’ten promosyon tepkisi: “Hakkımız bu değil”

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaklaşık 10 bin çalışanı ilgilendiren maaş sözleşmelerini yenilemesi tepkileri de beraberinde getirdi. Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, bankanın verdiği promosyon ücretinin kabul edilemez olduğunu söyledi, “Hakkımız bu değil” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2018 Perşembe, 18:18

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaklaşık 10 bin çalışanı ilgilendiren maaş sözleşmelerini yenilediğini belirterek, ortaya çıkan tabloya tepki gösterdi.

Daha önce Milli Eğitim Müdürlüğü’ne talepleri içeren bir yazı gönderdiklerini dile getiren Aydoğan, “Gördük ki, Milli Eğitim Müdürlüğü bildiğinden şaşmadı. Yetkili sendikayla işi örüp bizleri yalnızca ‘izleyici’ olarak sonucu görmeye davet etti. Bu görüşme ve hazırlık sürecinin bütün sendikaların temsilcileriyle birlikte yapılması gerekirdi. Bu durum eğitim çalışanlarımız açısından daha somut kazanımlar oluşturabilirdi. Farklı kaygıların da önüne geçilmiş olurdu. Soruyoruz size, sendikaların tamamını bu sürece katmanın sizin açınızdan ne sakıncası var? Bizim bilmemizi istemediğiniz bir durum mu var?” dedi.

Anlaşma yapılan, sözleşmeyi alan bankanın önceki yıllarda, maaş kartı teslimi sırasında eğitim emekçilerine zoraki bankacılık ürünleri sözleşmesi imzalattıklarını, bunu imzalamayanlara zorluk çıkardıklarını da bildiklerini dile getiren Aydoğan, “Günlük limit neden düşük? Maaşımızı tek seferde neden çekemiyoruz? Bizim paramızı hangi hakla ikinci ve sonraki günlere rehin tutuyor? İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve yetkili sendika bu duruma yıllardır neden kayıtsız kalıyor? Diğer illerle ve kamu kurumlarıyla yapılan sözleşmeleri bir kenara bırakın, Denizli’de 8-10 kat daha az çalışanı olan ilçelerde bile milli eğitim çalışanları daha yüksek ücret alırken bizlerin durumu neden yok sayılıyor? Bu nasıl bir pazarlık? Verilen ücreti bankaların keyfiyetine neden bırakıyorsunuz? Neden bir alt sınır belirlemediniz? 1801 TL promosyon ödemesi çok düşük, kabul edilemez düzeydedir. Bu duruma Eğitim-İş olarak tepki gösteriyoruz. Üyelerimizle birlikte farklı çözüm yöntemlerini uygulamaya geçireceğimizi ve haklarımızı arayacağımızı kamuoyuna bildiririz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı