REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten toplu sözleşme tepkisi

Eğitim-İş’ten toplu sözleşme tepkisi

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, hükümet ile yetkili sendika arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde yine çirkin bir tiyatronun oynandığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2019 Pazar, 12:49

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, toplu sözleşme sürecine tepki gösterdi. Hükümetin kamu çalışanlarına vereceği zam oranını belirlemek için toplu sözleşme masasında yetkili sendika ile görüştüğünü belirten Aydoğan, “Ancak burada her zamanki gibi yine anlaşmalı, çirkin bir tiyatro oynanıyor. İki yüzlü bu görüşmeleri kınıyoruz” dedi.

3600 ek göstergenin olmadığını, vergi oranlarındaki adaletsizliğin pazarlığa dahil edilmediğini söyleyen Aydoğan, “Mülakatların kalkması yok, sıra atamaları yok, sözleşmeli öğretmenliğin iptali yok, emeklilik haklarında iyileştirme yok, yıllardır devam eden uzman öğretmenlik adaletsizliğinin görüşülmesi yok, ek derslerde düzenleme yok, yardımcı personelin sorunlarına dair bir madde yok. Kamu çalışanlarının haklı talepleri görüşülmüyor ama 3.5 zam oranları yine var. Çalışanlar arasında adaletsizlik oluşturacak yeni bir dayanışma aidatı tuzağı var. Kendi çıkarlarını, milyonlarca kamu çalışanının taleplerinin önüne geçiren yetkili konfederasyonu ve hükümeti bir kez daha uyarmak için 19 ağustos Pazartesi günü Ankara’da Çalışma Bakanlığı önünde üyelerimizin katılımıyla kitlesel eylem yapacağız. Eğitim-iş olarak bu oyunu bozacağız, sessiz kalmayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı