REKLAMI GEÇ

Eğitim-Sen’den yeni sınav sistemine sert eleştiri

Eğitim-Sen’den yeni sınav sistemine sert eleştiri

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, MEB’in ortaöğretime geçiş sistemi hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Çocuklarımızın hayatlarını olumsuz etkileyen bu sisteme karşı çıkıyoruz” dedi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2018 Perşembe, 15:58

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 milyon 200 bin öğrencinin yalnız yüzde 10’unun nitelikli okullara gidebileceğini ortaya koyan açıklamayı yaptı.

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, MEB’in uygulamaya koyduğu ortaöğretime geçiş sistemine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Dede, “Bizler, eğitim emekçileri ve veliler olarak çocuklarımızın ve öğrencilerimizin geri dönülemeyecek bir yola sokulmasını kabul etmiyoruz. Her çocuğun, hükümetin siyasi arzularının ötesinde bir önemi, değeri olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Sistemdeki temel amacın, öğrencilerin tercih etmek istemediği, imam hatip ve meslek liselerine öğrencilerin gitmek zorunda bırakılması olduğunu söyleyen Dede, “Haliyle velilere bu sistemden çıkış yolu olarak da özel liseler işaret edilmekte ve bu nedenle de özel liselere erken tercih imkanı tanınmaktadır” dedi.

Tek çözümün İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulun bağlı olduğu Genel Müdürlük tarafından yerleştirmenin yapılması olduğunu belirten Dede, “MEB’in ilgili yönetmelik ve yönergesine karşı ayrı ayrı yargıya başvuruyoruz. Bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmaların ötesine geçerek, konunun sadece 8. sınıf öğrenci velilerinin değil, tüm toplumun sorunu olduğunu daha güçlü örgütleyebilmek için eylem ve etkinlikler düzenleyeceğimizi ifade ediyoruz. Yeni sınav sisteminin yıkıcı sonuçlarından çocuklarımızı, öğrencilerimizi kurtarabilmek için bu sistemin bu yıl uygulanmamasını talep ediyor, Bakanlığı eğitim emekçilerinin, velilerin ve öğrencilerin sesine kulak vermeye davet ediyoruz” dedi.

Yorumlar

eren20   -  Bağlantı 13 Nisan 2018, 09:54

Böyle kritik bir kararın 3-4 gün içinde alınarak,alt yapısı hazırlanmadan böyle bir sistem getirmek ancak bizim gibi gelişmemiş ülkelere özgü bir yaklaşım olsa gerek.bu yil ki çocuklara yazık olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı